MF DNES

Real stanovil španělský rekord

-

podřizovat nebudou. Televize bude utkání vysílat dokonce i ze záznamu.

„Na jaře se pojede v pilotním programu. Další zápasy se budou vybírat podle toho, aby byly zajímavé pro čínské diváky, nejčastěji tedy asi s účastí Plzně a Sparty,“upřesnil Tvrdík.

Zkusíme potrápit Plzeň a Spartu

Vysílání zápasů v čínské televizi usnadní i zástupcům CEFC sledovat, jak se jejich klubu daří. Zatím mohou být spokojení. Slavia je v polovině soutěže na druhém místě tabulky, jen bod za vedoucí Plzní (která má však o jeden odehraný zápas méně) a na jaře může bojovat o titul.

„Nechceme furiantsky vykřikovat, že jsme hlavní adept na titul. To jsou bezesporu stále Plzeň a Sparta, které mají více zkušeností a sehranější týmy. Ale myslím, že Slavia má dnes výborného trenéra a dobrý tým. Minimálně to oběma konkurentů­m zkusíme znepříjemn­it,“vyhlásil Tvrdík. A v budoucnu? CEFC chce ze Slavie vypiplat úspěšný klub, který se prosadí i v evropských pohárech a bude patřit k nejlepším v oblasti mezi Německem a Ruskem.

„Proč si tenhle cíl nedat a nepokusit se o něj? Dneska máme všechno, co pro splnění takového cíle potřebujem­e velmi silného majitele, podporu a odhodlání budovat na české poměry mimořádný fotbalový celek, dobře nastavený manažerský tým, výborného trenéra a vlastní stadion. Nebude to zítra ani pozítří, ale chceme vybudovat tým, který se bude prát nejhůř o druhé místo v tabulce,“prohlásil Tvrdík. Fotbalisté Realu Madrid remizovali v odvetě Španělskéh­o poháru se Sevillou 3:3 a vedle postupu do čtvrtfinál­e vylepšili i národní rekord v neporazite­lnosti. Neprohráli už během devíti měsíců čtyřicet utkání za sebou a překonali dosavadní maximum Barcelony – 30 z nich vyhráli a v deseti remizovali. Naposledy přitom Real prohrával 1:3, remízu zachránil až v posledních vteřinách. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia