MF DNES

TOMÁŠ SALOMON

50 let, Česká spořitelna, 4,7 milionu klientů

-

Kolik hodin denně pracuju?

Dvanáct. Většinou začínám kolem osmé ráno a končím kolem osmé večer. Pak ještě chvíli pracuju doma. Snažím se držet volné víkendy, ale ne vždy se to povede.

Co na to říká manželka?

Je zvyklá, až vytrénovan­á. Kdysi jsem pracoval i víc, hlavně když jsem vlastnil restauraci. Tam jsem byl sedm dní v týdnu od rána do večera.

Jaké mám firemní auto?

Audi A7. Téhle značce jsem věrný už dlouho a nikdy mě nenechala ve štychu.

Karta, nebo hotovost?

Pokud to jen trochu jde, tak karta. Mezi debetní a kreditní volím podle toho, co kupuju a v jaké je to měně. Trochu si s tím hraju.

Kolik peněz u sebe nosím?

Mezi jedním a pěti tisíci, podle toho, jestli jsem si zrovna vybral. Ale občas vyrazím do města i úplně bez peněz. Mám totiž platební nálepku na telefonu.

Moje oblíbená bankovka?

Emotivní vztah jsem měl ke staré zelené stokoruně, tu jsem i zvětšenou dostal k narozeniná­m. Dnes se mi kromě stovky líbí i tisícovka.

Kdo řídí finance u nás doma?

Myslím, že já. Ale moje žena by možná řekla, že ona. (směje se)

Kdy se bude v Česku platit eurem?

Těžko před rokem 2025. Určitě si neříkám: „Už abychom tam byli.“

Kolik mám účtů?

Jeden v České spořitelně a jeden eurový ve Slovenské spořitelně. Kdysi jsem měl konto i u GE Money, ale to jsem před necelým rokem zrušil. Nejen z loajality. Máme zkrátka lepší produkty.

Jaký jsem šéf?

Úplný cholerik snad nejsem. Musí se sejít hodně věcí najednou, abych se rozčílil. Lidi mám rád a snažím se, aby je práce bavila.

Jak si odpočinu?

Mám rád sport, bohužel teď víc pasivně než aktivně. Objevil jsem kouzlo vážné hudby, mám rád kino i divadlo. A když si potřebuju vyčistit hlavu, jdeme se ženou na hodinovou procházku po Praze.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia