MF DNES

ALBERT LE DIRAC’H

62 let, Komerční banka, 1,6 milionu klientů

-

Kolik hodin denně pracuju?

Třináct až patnáct. Doma se snažím nepracovat, ale v kanceláři jsem většinu sobot, a to obvykle tři až šest hodin. Nechci totiž do nového týdne vstupovat s resty. Potkávám se tu jen s ochrankou a asi dvakrát do roka s někým, kdo si tady něco zapomněl.

Co na to říká manželka?

Stará se o mě.

Jaké mám firemní auto?

Měl jsem Audi 8, ale už bylo starší a často rozbité. Pak jsem chvíli jezdil v Audi S7, ale mělo už najeto přes 170 tisíc kilometrů. Proto si teď vybírám nové auto.

Karta, nebo hotovost?

Na malé výdaje hotovost, jinak karta. A spíš debetní než kreditní.

Kolik peněz u sebe nosím?

Když si vybírám, je to obvykle pět tisíc. Takže to nikdy není víc. Ale někdy jsou to třeba jen tři stovky.

Moje oblíbená bankovka?

Ještě než přišlo euro, měl jsem hodně rád francouzsk­ou stofrankov­ku. Byl na ní motiv ženy, symbol Svobody, která vede lidi, od malíře Delacroixe. Vzal jsem kdysi starší dceru do Louvru, když jí bylo deset, a ona se zastavila právě u tohohle obrazu. Vytáhl jsem z peněženky stofrankov­ku a oba jsme se tomu smáli.

Kdo řídí finance u nás doma?

Oba. Nikdy se nedívám na výdaje své ženy a ona se nikdy nedívá na mé. Samozřejmě, o větších výdajích, jako je třeba nový nábytek nebo dovolená, diskutujem­e.

Kdy se bude v Česku platit eurem?

Na to neodpovím. Je to politické rozhodnutí a já jsem bankéř, ne politik. Navíc je to věc Čechů a já jsem Francouz.

Kolik mám účtů?

Jeden v Komerční bance a další ve Francii v Société Générale. Vždycky jsem měl účet v zemi, kde jsem pracoval. Je to nezbytné pro život a také proto, abych poznal, jaké služby nabízíme.

Jaký jsem šéf?

Snažím se být šéf, jakého bych sám chtěl. Zodpovědný, empatický, konkrétní, rozhodný. Dělám věci v dobré náladě, občas zavtipkuju a hlavně věřím lidem.

Jak si odpočinu?

Tohle musím v novém roce zlepšit. Čtu, i když méně, než bych chtěl. Teď mám třeba připravené čtyři knihy. Včera jsem byl v Národním divadle na Puccinim. Hudbu mám rád ve všech podobách, poslouchám operu, jazz, etno, country a rád si poslechnu třeba i Lucii Bílou. Také bych chtěl najít čas na hraní golfu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia