MF DNES

TOMÁŠ SPURNÝ

51 let, Moneta, přes 1 milion klientů

-

Kolik hodin denně pracuju?

Jedenáct až dvanáct. V kanceláři jsem po sedmé ráno, abych se vyhnul pražské dopravě, a odcházím i v sedm večer. Moje pravidlo je, abych dával spát syna. V pátek končím dřív a mám ještě jednu zásadu: nikdy nepracuju doma a o víkendech.

Co na to říká manželka?

Vždycky mě podporoval­a. Moje profese je dobře placená, ale nese s sebou velké nároky. Ty musím zaplatit svým soukromým časem.

Jaké mám firemní auto?

Jezdím svým. Značku si nechám pro sebe, ale je to hranaté auto, které bylo vymyšleno v sedmdesátý­ch letech minulého století. Mým služebním vozem jezdí manželka.

Karta, nebo hotovost?

Měl bych potíže si vybavit, kdy jsem naposledy něco kupoval za hotovost. Peníze skoro nepotřebuj­u. Debetní kartou platím i za parkování nebo u holiče. Na nákup oblečení a dalších věcí používám kreditní kartu, protože díky ní mám zboží pojištěné.

Kolik peněz u sebe nosím?

Nejvíc dva nebo tři tisíce. A to jen v den, kdy si vyberu.

Moje oblíbená bankovka?

Ema Destinová na dvoutisíco­vce. Velice dobře vyjadřuje historii naší země.

Kdo řídí finance u nás doma?

Manželka.

Kdy se bude v Česku platit eurem?

Nikdy. O tom jsem přesvědčen.

Kolik mám účtů?

Jsem klientem všech bank, kde jsem kdy pracoval. Mám účty v pěti z nich. V Česku je to Moneta a pak ještě jedna, kde ho mám už dvacet let.

Jaký jsem šéf?

Mám vysoko postavenou laťku. Jsem velmi zaměřený na výkon i na výsledek a chci, aby lidi plnili své sliby. Mám kolegům ve zvyku říkat, co si myslím o jejich práci, a určitě při tom někdy zvýším hlas. Ale taky si dokážu vážit dobré práce a vyjádřit obdiv. Lidi se mnou nikdy nepochybuj­í, na čem jsou. To je má pověst na trhu.

Jak si odpočinu?

Hodně čtu. Biografie, historie, cestopisy. Taky rád se synem maluju a chytnul mě tenis. Třikrát týdně hraju na Spartě s Ivanem Jankovským, který byl dřív v týmu pro Davis Cup, trénoval třeba Petra Kordu a údajně porazil Björna Borga.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia