MF DNES

Na reprízu finále mohou fanoušci zdarma

- Miloslav Novák fotbalový reportér MF DNES

Pookřál až v přátelském utkání proti Ružomberku: včera naskočil do druhého poločasu, obranu slovenskéh­o týmu potrápil a v 66. minutě zvyšoval na 4:1. Slavia nakonec přidala další dva góly a v pohodovém tempu vyhrála.

Útočník, který reprezentu­je ostrov Curacao, tak mohl být po delší době spokojený. Podzim mu moc radosti nepřinesl, z vytoužené posily se propadl do pozice hráče, který sedí na lavičce, občas i na tribuně. Ale zimní přípravu si zatím pochvaluje.

„Je to celkem dobré. Máme za sebou hodně tréninků i zápasů, byli jsme v Číně... Přišli noví hráči a tým je čím dál silnější,“myslí si. „Musíme se lépe poznat, ale připadá mi, že zatím jde všechno dobře.“

Bude chvíli trvat, než noví hráči zapadnou?

Určitě, tak je to vždycky. Ale máme dobrý tým a všichni noví hráči jsou připraveni naskočit. Všichni si pomáháme a ty, kteří přišli, už bereme jako součást týmu.

Jak se cítíte vy osobně?

Docela dobře. Poslední dva zápasy se mi myslím celkem povedly. Tentokrát jsem dal i gól, takže se to zlepšuje.

V létě jste přišel jako velká posila, ale na podzim se vám nedařilo podle očekávání. Jaká je teď vaše pozice ve Slavii?

Nevím, to se spíš musíte zeptat trenéra.

Dobře, tak jinak: jak těžká pro vás byla podzimní část sezony?

Bylo to samozřejmě těžké, protože člověk chce odehrát všechny zápasy. Ale viděl jsem, že tým každý týden vítězí, což byl taky skvělý pocit. Jsme jeden tým, nezáleží na tom, kdo hraje a kdo ne. I já jsem se radoval se spoluhráči. První půlku sezony jsme zvládli dobře, hlavně ty závěrečné zápasy. Takže musím být spokojený.

Neuvažoval jste o tom, že by pro vás bylo lepší odejít někam na hostování, abyste hrál víc? Nebo se radši ještě poperete o místo?

Přišel jsem sem, abych hrál. A to platí i teď.

Odchod tedy není ve hře?

Samozřejmě je to taky možnost. Ale nevím, jestli pro mě ta správná. Teď jsem tady a chci tady hrát.

Čekalo se od něj, že bude střílet gól za gólem, ale zatím se Gino van Kessel ve fotbalové Slavii spíš trápí.

Ve Sportovní hale Jižní Město se v neděli hraje šlágr florbalové superligy. Domácí Chodov hostí od 16.30 hodin Vítkovice, jedná se o reprízu loňského finále. Chodovský obhájce titulu připravil pro fanoušky překvapení, vstupné je zdarma. (prp) I Česká republika bude mít své zastoupení na prestižním kulturisti­ckém podniku v americkém Columbusu. Do státu Ohio na tradiční Arnold Sports Festival zamíří Margita Zámolová, závodnice z Jesenice u Prahy, která se na podzim uvedla na profesioná­lní scéně pátým místem z Arizona Pro. „Právě díky tomuto výsledku ve Phoenixu si Margita zasloužila nominaci do Ohia. Arnold Classic USA je nejprestiž­nější fitness soutěží na světě a je pouze pro pozvané, proto je už jen účast velkým úspěchem,“řekl František Zámola, který svou ženu často na závody doprovází a pomáhá jí koordinova­t veškeré organizačn­í záležitost­i. Margita Zámolová se připravuje především v pražském Olympia fitness Opatov, kde je i trenérkou. První závody v kulturisti­ce zvládla ve svých 21 letech, postupně se zdokonalov­ala, až se loni stala absolutní vítězkou Arnold Classic Africa ve physique žen. Díky tomu dostala možnost přestoupit mezi profesioná­lky. „Hned při své první soutěži mezi nimi zanechala pozitivní dojem,“uvedl Zámola. V Columbusu nyní přijde další šance. (prp)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia