MF DNES

Výstaviště zachránili hasiči

-

PRAHA Výbuch tlakových lahví a následný požár na výstavišti v Letňanech zaměstnal včera dopoledne většinu pražských hasičských jednotek. Kouř z požáru byl vidět na dálku a vyděsil nejen Pražany v okolí, ale i návštěvník­y výstaviště. Ti chvatně opouštěli areál.

Oheň v jednom ze stánků s občerstven­ím vypukl krátce před půl dvanáctou. Požárníci přijeli na místo během chvíle. „Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu, který signalizuj­e velký požár. Hasilo se čtyřmi vodními proudy,“popsala mluvčí hasičů Pavlína Adamcová. Hořící stavba byla v těsné blízkosti výstavní haly a hrozilo, že chytne celý objekt výstaviště. Hasiče stálo mnoho sil udusit oheň v zárodku, přesto stihl živel zachvátit čtyři stánky. „Z objektu jsme navíc vynesli čtyři desetikilo­vé propanbuta­nové lahve, které jsme ochlazoval­i, aby nevybuchly,“dodala Adamcová. Hasiči dostali požár pod kontrolu krátce po dvanácté, pak ještě mezi halami 2 a 3 pomocí termokamer­y hledali další případná skrytá ohniska požáru.

Za zkázu mohla propanbuta­nová lahev, která explodoval­a během výměny ve stánku s občerstven­ím. Navíc zranila dva lidi, kteří s popálenina­mi skončili v péči záchranářů. „Ošetřili jsme dvě lehce popálené osoby, které jsme následně předali popálenino­vému centru Fakultní nemocnice Královské Vinohrady,“uvedl mluvčí záchranářů Dominik Horn. Záchranáři na místo vyslali i terénní vůz, takzvané atego, který v případě potřeby poskytuje zázemí pro větší počet zraněných. (bun, et)

 ?? Foto: Dan Materna, MAFRA ?? Vleže Hasiči bojovali s ohnivým živlem zuřivě a ve všech polohách.
Foto: Dan Materna, MAFRA Vleže Hasiči bojovali s ohnivým živlem zuřivě a ve všech polohách.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia