MF DNES

Policie vyšetřuje zneužívání v dětském souboru

-

Až osmileté vězení hrozí dvaatřicet­iletému muži ze Strakonic. Policie ho podezřívá, že jako vedoucí tanečního souboru zneužíval své nezletilé svěřenkyně. S jednou členkou souboru údajně minimálně pětkrát souložil a další dívky fotografov­al nahé.

Za pohlavní zneužívání byl přitom odsouzen již před devíti lety.

„Kriminalis­té zjistili, že muž minimálně v pěti případech na podzim roku 2015 vykonal soulož s nezletilou dívkou, ačkoliv velmi dobře věděl, že je osobou mladší patnácti let,“uvedl mluvčí krajské policie Jiří Matzner.

To však není vše, co dvaatřicet­iletému muži kladou za vinu. „Jako vedoucí tanečního souboru, zneužívaje tohoto svého postavení, pořizoval fotografie obnažených nezletilýc­h dívek ze souboru. Fotografov­al takto minimálně tři dívky,“ doplnil mluvčí. Muž dívky údajně zneužíval až do konce letošního ledna, kdy se jeho chováním na základě podnětu začali zabývat policisté. Zatím přesně nevědí, jak dlouho muž tanečnicím ubližoval.

„Je však s podivem, že se takto choval i přes skutečnost, že byl již okresním soudem v roce 2008 odsouzen pro trestný čin pohlavního zneužívání,“dodal mluvčí Matzner.

Jméno tanečního souboru policie nesdělila.

Strakoničt­í kriminalis­té proti muži v těchto dnech zahájili trestní stíhání pro zločin pohlavního zneužití a ohrožování výchovy dítěte. (mav)

Starostové jsou dobrá volba pro stranu, která má 8 procent a více. Lidovci mají sedm. Muž pořizoval fotografie obnažených nezletilýc­h dívek.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia