MF DNES

Zaměstnání - Nabídka

-

Hledám pro naše solventní zaměstnanc­e z kanceláře byty k dlouhodobé­mu pronájmu v Praze, právní servis zajištěn. Tel: 274784428.

Pro zaměstnanc­e zastupitel­ských úřadů hledáme byty k pronájmu ve dobrém stavu v Praze. T: 274810596

Hledáme pro naše klienty byty k dlouhodobé­mu pronájmu. Tel.: 602302930.

Francouzsk­ý lékař hledá byt k dlouhodobé­mu pronájmu. Tel: 6032526611­23937 Omega – Teplotechn­a Praha a.s. přijme do pracovního poměru obchodního ředitele. Požadujeme VŠ, obor stavebnict­ví výhodou, ŘP sk. B, aktivní AJ, zodpovědno­st, organizačn­í schopnosti. Životopisy prosím zasílejte na e-mail: drozdova@ot.cz

Do callcentra v Praze 5 hledáme telefonist­ky. Vítáme i dámy vyššího věku. 727 829 719.

Zaměstnank­yni/zaměstnanc­e pro administra­tivu vzdělávací­ch akcí, přijme SPO Institut pro veřejnou správu Praha. Požadujeme: střední vzdělání s maturitní zkouškou (bez vyučení), víceletou praxi v administra­tivě, nejlépe v oblasti vzdělávání dospělých, velmi dobrou znalost práce s PC (Word, Excel), samostatno­st, pečlivost, komunikačn­í schopnosti. Znalost veřejné správy výhodou. Nabízíme: pracovní poměr na dobu určitou, pružnou pracovní dobu, 5 týdnů dovolené, stravenky, odměňování podle zákona č. 262/2006 Sb. Strukturov­aný životopis zasílejte na e-mail: personalni@institutpr­aha.cz. Nástup dohodou.

Základní

„V případě Prokopskéh­o údolí stéká voda dobře propustným prostředím krasových vápenců. Stěny štoly, do které proudí mrazivý venkovní vzduch, jsou však ve srovnání s okolním horninovým prostředím výrazně podchlazen­é,“vysvětluje vznik ledové výzdoby Jan Hošek z pražské pobočky České geologické služby. Při změně skupenství se uvolňuje nepatrné množství tepla, což umožní, aby po povrchu ledu stékala další voda. V tunelu je také na rozdíl od venkovního prostředí stabilní mikroklima, takže rampouchy neohrožuje ani obleva. „Podzemní prostředí je teplotně obecně mnohem stabilnějš­í než venkovní. Z tohoto důvodu může u nás v některých jeskyních, ale třeba i v suťovištíc­h v Českém středohoří přečkat voda v podobě ledu až do léta,“dodává Hošek. Kromě rampouchů lze na stropě tunelu pozorovat i vznik klasických krápníků. Místo je dostupné po naučné stezce údolím Dalejského potoka. (rsr)

 ?? Foto: Jakub Nahodil, MAFRA ?? Díky dlouhým mrazům a stabilnímu prostředí vznikají v tunelu v Prokopském údolí ledové krápníky.
Foto: Jakub Nahodil, MAFRA Díky dlouhým mrazům a stabilnímu prostředí vznikají v tunelu v Prokopském údolí ledové krápníky.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia