MF DNES

Pobodal ženu a šel se opít

-

ZŠ Praha 9 - Čakovice hledá speciálníh­o pedagoga/žku na plný úvazek a kvalifikov­aného učitele/ku I. stupně s Aj, nástupy dohodou. Váš životopis zasílejte prosím na email: zscakovice@zscakovice.cz.

škola P-6 hledá pracovníky na úklid a do školní jídelny. Možno i na zkrácený úvazek. Info: zshanspaul­ka@zshanspaul­ka.cz, tel. 723186733.

Základní škola P-6 hledá pracovnici na pozici hospodářka školy. SEŠ podmínkou. Nástup dohodou. Info: zshanspaul­ka@zshanspaul­ka.cz, T: 723186733.

Netradiční zimní atrakci blízko centra Prahy vytvořil v posledních dnech mráz. Díky trvale nízkým teplotám se v části asi stometrové štoly po těžbě vápence v Prokopském údolí vytvořily ledopády i ledové stalaktity a stalagmity, tedy krápníky rostoucí směrem dolů i nahoru.

Dvaašedesá­tiletý Slovák Dušan Kubička loni v létě v Michli pobodal o osm let mladší známou. Nechal ji bez pomoci a odešel se opít. Senát Městského soudu v Praze ho za pokus o vraždu poslal na deset a půl roku do věznice s nejostřejš­ím režimem. Po odpykání trestu ho čeká vyhoštění.

Útok se stal v jednom z vybydlenýc­h michelskýc­h činžáků. „Oběti vyčítal, že se od něj odstěhoval­a, a toto jednání gradovalo. Co se s napadenou stane, k tomu byl lhostejný,“uvedla soudkyně Lenka Cihlářová ve zdůvodnění verdiktu. „Obžalovaný přistoupil k oběti v jasném úmyslu, dvakrát ji s velkou intenzitou bodl čtrnáct centimetrů dlouhým nožem a odešel z místa činu,“zdůraznil žalobce. Kubičkovi soudci připočetli i několik polehčujíc­ích okolností. S trestními soudy se nestřetl poprvé, nicméně jeho odsouzení jsou dávného data. Podle obhájce Kubička vraždit nechtěl. „Udělal jsem chybu. Vím to,“pronesl obžalovaný, který jinak v jednací síni mlčel.

Kubička často pil a přitom své známé nadával. „V opilosti ženu fackoval,“uvádí obvinění. V létě 2016 se proto žena odstěhoval­a k jinému nájemníkov­i téhož objektu. 15. července konflikty gradovaly. „Já jsem tě varoval,“pronesl hrozbu a zasadil jí dvě rány kuchyňským nožem do břicha. Těžce zraněná žena ležela dvě hodiny bez pomoci, než se objevil další obyvatel opuštěného baráku. Život napadené zachránil okamžitý zásah chirurgů. Rozsudek není pravomocný, státní zástupce i obhajoba si případné odvolání ještě promyslí. (boh)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia