MF DNES

Jaro se blíží, ale v Brně už ukážou, co se bude nosit na podzim

Brno se na tři dny stane centrem módního průmyslu, v sobotu 18. února začínají tradiční veletrhy STYL a KABO. Obchodníci i lidé z módní branže tam najdou novinky od více než 800 značek.

- Milada Nedopilová editorka MF DNES

Lidé pomalu řeší, v čem vyrazí do ulic letos na jaře, obchodníci a lidé z módní branže už ale vyhlížejí podzim a zimu. Právě pro ně jsou určeny módní veletrhy STYL a KABO, které od soboty do pondělí hostí brněnský výstavní areál.

V oslnivých expozicích a na profesioná­lních přehlídkác­h se zde odborníci vždy v únoru a v srpnu poprvé seznamují s novými kolekcemi. Zájemců o prezentaci na módních veletrzích přibývá. „Od soboty 18. do pondělí 20. února na výstavišti uvidíme horké novinky téměř 800 módních značek,“uvedla Markéta Kamenická ze společnost­i Veletrhy Brno.

Tradiční účastníci i nováčci

Pavilon P bude opět patřit veletrhu STYL. V něm se objeví záplava novinek, které na prodejní pulty zamíří za půl roku. Objeví se většina tradičních vystavovat­elů. „Nové kolekce pro sezonu podzim a zima 2017/2018 přivezou například firmy Anytra, Aivelli, Calvi, Etex Hořice, H& D Prostějov, Hegler, Jihočeská textilní, Jopess, Lamido, Otto Striessnig, Pleas, Pletex, Janet, Texart, Vestis line a další. Opět vystavuje také několik desítek domácích výrobců, poprvé mezi nimi bude Erika s dámskou konfekcí větších velikostí. Premiérově se představí řada evropských značek, noví vystavovat­elé dorazí také z dalekých asijských zemí, příkladem je společnost Hang Zhou New Spring z města Hangzhou ve východní Číně. „Tento výrobce hedvábných doplňků ročně vytvoří design přibližně 700 kravat, manžetovýc­h knoflíčků a šál,“podotkla PR manažerka veletrhu.

Poprvé s Baťou

Obuv a kožené zboží letos návštěvníc­i nenajdou v tradičním pavilonu F, protože už kapacitně nestačil a veletrh KABO se musel stěhovat do pavilonu V. Ten je větší a zároveň lépe přístupný, autem lze vjet do areálu bránou č. 4 a zaparkovat přímo u vchodu. Svůj stánek tam chystá třeba společnost Baťa. „Ta představí nové kolekce svých vlastních značek Weinbrenne­r a Power, dále prestižníc­h značek Diesel a Le Coq Sportif a navíc retro kolekci projektu Bata Heritage, která ilustruje dlouhou a bohatou historii značky Baťa a její úspěchy po celém světě,“doplnila Kamenická.

Z tradičních vystavovat­elů na veletrhu KABO nechybějí firmy jako Albot, Anekta, ara, Caprice, Dermatex, Gabor, Jana shoes, Lanson Praha, Legero, Marco Tozzi, Pegres obuv, Protetika, Salamander, Tamaris, Rieker a další. České výrobce dále zastupují Snaha, Elega, Jonap, výrobce opasků Pennybelts či výrobce tkaniček a stélek VTR.

K veletrhům patří i módní přehlídky. Modelky a modelové budou chodit po přehlídkov­ém mole v pavilonu P v pravidelný­ch časech. Trendové kolekce vystavovat­elů budou v expozici TREND FORUM v pavilonu P, zatímco KABO FÓRUM v pavilonu V vystaví ukázky z tvorby studentů odborných škol a mladých designérů obuvi a kožené galanterie. V doprovodné­m programu nechybějí přednášky, semináře i předávání ocenění.

 ?? Foto: Veletrhy Brno a MAFRA ?? Ještě více módy Veletrh obuvi a koženého zboží KABO se po pěti letech stěhuje z pavilonu F do většího pavilonu V. Veletrh módy STYL bude opět v pavilonu P.
Foto: Veletrhy Brno a MAFRA Ještě více módy Veletrh obuvi a koženého zboží KABO se po pěti letech stěhuje z pavilonu F do většího pavilonu V. Veletrh módy STYL bude opět v pavilonu P.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia