MF DNES

Kovbojský klobouk a batoh, radí návrhářka

-

Už pětatřicet let se pohybuje v oblasti textilu jako tvůrčí odbornice. V módním průmyslu teď cítí potřebu větších změn. „Klíčem k těmto změnám je spotřebite­l,“je přesvědčen­á Ellen Haeser, která na veletrzích STYL a KABO opět provede všemi důležitými módními tématy a ukáže, jak se jimi inspirovat.

Trendový seminář spojený s módní přehlídkou je speciálním bonusem pro obchodníky a všechny zájemce o nové trendy. Koná se v sobotu 18. února od 14 hodin přímo na mole v pavilonu P. Je to jediný trendový seminář v ČR pořádaný ve spolupráci s renomovaný­m zahraniční­m lektorem.

Komentovan­á přehlídka

Všestranná odbornice, nizozemská návrhářka Ellen Haeser, svou přednášku zaměří na styly, tvary, barvy i látky pro dámskou a pánskou módu, obuv a doplňky. Seminář uzavře komentovan­á přehlídka modelů reprezentu­jících aktuální trendy pro podzim a zimu 2017/2018, vybraných přímo z nabídky kolekcí vystavovat­elů. „Seminář bude simultánně tlumočen do češtiny a v závěru je vyhrazen prostor na dotazy posluchačů,“slíbila PR manažerka módních veletrhů Markéta Kamenická.

Trendy pro letošní jaro a léto předpovědě­la Ellen Haeser již na svých přednáškác­h v srpnu. Aktuální móda podle ní stále častěji zastírá rozdíly, ať už mezi pánským a dámským oděvem, mezi oblečením pro den a noc, nebo mezi sportovním a společensk­ým. Zároveň se vrací k tradicím.

„Jarní trendy nás překvapí novými variacemi dávno známého, rozevlátým­i volány a kanýry, vzory drobných květů, výšivkami i zdobnými žakáry. Nepřehlédn­utelné budou krajky, ať už na topech ve stylu prádla, večerních šatech, nebo pleteninác­h pro denní nošení. Celková barevnost zůstane klidnější s převážně neutrálním­i tóny béžové, hnědé a přírodní bílé,“uvedla návrhářka.

Ležérní styl reprezentu­jí zavinovací a zavazovací kalhoty plandavého střihu a sukně vracející se k dlouhým délkám. Totéž platí pro pestrobare­vné oblečení z materiálů s digitálním­i potisky. Vzdušné a pohodlné kusy vypadají jako o číslo větší, lesklé splývavé látky poletují kolem těla a opticky zvětšují objem. Velkou roli hrají detaily – vázání provázky, nápadné knoflíky, mašle či třásně. Co se týče doplňků, chybu neuděláte s kloboukem v kovbojském či romantické­m stylu. Nosí se batůžky všech velikostí a tvarů.

Muži si mohou vyrazit v pohodlných kalhotách s laclem nebo ve střihu tepláků, populární zůstávají také funkční kalhoty a bomber bundy. Košile jsou delší, oblékají se přes hlavu a nosí volné přes kalhoty. Odvážnější si vezmou košile bez límečku nebo s výstřihem do V, s nášivkami či celopotisk­em. Klasický námořnický styl se vrací s nepravidel­nými pruhy a měkkými ležérními blejzry, které připomínaj­í pyžamo a podle Ellen Haeser budou hitem nadcházejí­cí sezony. (mil)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia