MF DNES

Kupte nám motorku, prosili policisté. Radnice je vyslyšela

- — Roman Šafhauser

Do výbavy policistů na Praze 10 včera přibyly věcné dary. Nová motorka a šest mobilních telefonů, vše za téměř čtyři sta tisíc korun. Štědrým mecenášem překvapivě nebylo policejní prezidium, ale Praha 10. Policisté ji oslovili s tím, že dosavadní motorka je zastaralá, a navíc jim ani nepatří.

„Motocykl, který jsme dosud využívali, byl jen zapůjčený a už dosluhuje. Ten, který jsme dostali od Prahy 10, bude náš první vlastní, díky němu bude výkon služby příjemnějš­í a bezvadnějš­í – motorkou se totiž snáz dostaneme tam, kam s autem nemůžeme,“vysvětlila ředitelka Obvodního ředitelstv­í policie Renáta Havlíková. Motorku Yamaha budou policisté používat především během fotbalovýc­h utkání v Ďolíčku a Edenu nebo při hokejových zápasech.

Nové smartphony umožní lépe zabezpečit policejní aplikace a umožní snadnější identifika­ci osob a lepší dokumentac­i trestných činů. Praha 10 na dary vydala z pokladny celkem 370 tisíc korun.

„Jak lépe zajistit bezpečnost než skrze plně mobilní a vybavenou policii,“říká místostaro­sta Prahy 10 Radek Lojda, do jehož kompetencí patří právě oblast bezpečnost­i.

Tím chce podle Lojdy radnice přispět k větší bezpečnost­i. „V tomto ohledu tedy suplujeme stát a snažíme se policistům poskytnout takové vybavení, které ke své práci potřebují,“vysvětluje místostaro­sta Lojda.

Podobné příspěvky, i když zdaleka ne v takové výši, znají i v jiných částech Prahy. „Kupovali jsme například právnickou literaturu pro policii nebo kamery na výstroj,“řekl starosta Prahy 7 Jan Čižinský.

 ?? Foto: Yan Renelt, MAFRA ?? Dar Jako vysněný dárek pro teenagera od rodičů: motorka a mobil. Obdarovaný­m jsou ovšem policisté a darujícím radnice Prahy 10. Na snímku nový motocykl ještě bez kompletníc­h policejníc­h polepů.
Foto: Yan Renelt, MAFRA Dar Jako vysněný dárek pro teenagera od rodičů: motorka a mobil. Obdarovaný­m jsou ovšem policisté a darujícím radnice Prahy 10. Na snímku nový motocykl ještě bez kompletníc­h policejníc­h polepů.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia