MF DNES

Na Federera do O2 areny? Od překupníka i za 435 tisíc

- Aleš Černý redaktor MF DNES

Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray a Novak Djokovic se dost možná sejdou v září v pražské O2 areně v jednom evropském týmu. A v prvním ročníku třídenního Laver Cupu vyzvou výběr zbytku světa. Takovou koncentrac­i tenisových hvězd největší česká aréna ve své historii ještě nezažila.

Obyčejné vstupenky zatím v prodeji nejsou, očekává se, že jejich prodej zahájí v pondělí v Praze sám Roger Federer, který je jedním ze spolupořad­atelů turnaje. Své místo mají tak zatím jisté jen dlouhodobí nájemníci skyboxů a klubových sedaček. A už byl také zahájen prodej VIP balíčků.

Odráží se to i na neuvěřitel­ném zájmu o akci mezi překupníky. Na „přeprodejo­vém“webu viagogo.com se nabízí několik vstupenek na třídenní program po 435 387 korunách za jednu. A během pátku minimálně jedna z nich podle údajů webového prodejního systému našla svého kupce.

Nejluxusně­jší balíček pěti vstupenek byl přitom včera na webu Laver Cupu za původní cenu 79 900 korun. V přepočtu tedy za 16 tisíc korun za jednu přenosnou vstupenku na třídenní akci.

Nejdražší lístky na Laver Cup spadají do kategorie Rocket Club. „Ta zahrnuje nejlepší místa k sezení dole u kurtu včetně luxusního cateringu ve VIP zóně, která se nachází jen pár metrů od sedadel,“vysvětluje generální ředitel O2 areny Robert Schaffer.

Catering v tomto případě neznamená pivo a párek v rohlíku, na které bude stát frontu většina „obyčejných fanoušků“. VIP vstupenka nabízí vlastního číšníka u každého stolu, konzumaci u barů včetně šampaňskéh­o Moët Chandon, na každý z pěti bloků jiné menu obsahující grilovaná foie gras, ústřice, žlutoplout­vého tuňáka či jelení hřbet se šípkovou omáčkou a k tomu světová i moravská vína.

Pokud je nabízená vstupenka pravá, mohla se do nabídky dostat dvěma způsoby – buď od stálých klientů O2 areny, kteří využili přednostní nabídku na VIP sedadla, nebo od někoho, kdo si vstupenku na prémiové místo koupil.

Podle informací MF DNES poptávka v rezervacíc­h překračuje nabídku. Úplně vyprodán už je zmíněný Rocket Club, zbývá ještě několik míst do jiných VIP sektorů. A právě to šponuje cenu. Zástupci webu viagogo nicméně na zaslané otázky do uzávěrky nereagoval­i.

Kšeftovat se vstupenkam­i zapovídají podmínky pořadatelů a za podezřelou nabídku na viagogo označuje i šéf O2 areny, která má prodej VIP vstupenek na starosti. „Na internetu se dokonce objevila nabídka vstupenek na Laver Cup ještě před zahájením prodeje. Pravost lístků nemůžeme posoudit, ale proti spekulantů­m bojujeme například tím, že omezujeme množství balíčků, které si může koupit jedna osoba, na maximálně čtyři,“říká Schaffer.

Ten doporučuje kupovat vstupenky jen oficiálně přes O2 arenu (na webu Laver Cupu), nebo přes Ticketport­al.

Obyčejné vstupenky mají být v následujíc­í várce v prodeji za nižší ceny než ty VIP. Vstupenka na všech pět bloků bude stát od 4,5 tisíce korun výše. Do několika sektorů bude možno koupit i vstupenky na jednotlivé zápasy, které budou začínat na tisícovce.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia