MF DNES

Manchester City přetlačil Monako

- Tomáš Zatloukal reportér MF Dnes

Stála na stupních vítězů, když se náhle z reprodukto­rů rozezněla neznámá melodie. To hrála rakouská hymna. Kateřina Smutná zrovna ovládla Vasův běh, nejslavněj­ší „lauf“, lyžařský dálkový běh. „Vůbec nic mi to neříkalo. Vlastně jsem ani nevěděla, že je to rakouská hymna,“přiznává. Od březnového vítězství na devadesáti­kilometrov­é trati brzy uplyne rok, od té doby se mnohé změnilo.

Smutná už není Češkou v cizích službách a její trenér a životní partner Radim Duda už nepracuje u rakouského reprezenta­čního týmu, ale nově vede ten český.

A nyní jsou oba ve finském Lahti, kde se koná mistrovstv­í světa v klasickém lyžování. Smutná sice od roku 2007 na světovém šampionátu ani jednou nechyběla, nicméně poprvé po 14 letech pojede za svou vlast. „Je to úžasné, dlouho jsme si to s Radimem přáli.“

Smutná pojede deset kilometrů klasicky a také štafetu. Právě ta byla jednou z motivací pro její návrat, Duda chtěl postavit pro MS co nejsilnějš­í výběr. „Přesně tak, bohužel ostatní holky nejsou v tak dobré Bleskové tempo, krásné góly. Osmifinálo­vý program Ligy mistrů pokračoval včera v nastoleném trendu z minulého týdne. Manchester City v úchvatné přestřelce otočil zápas s Monakem a vyhrál 5:3. Blízko postupu do čtvrtfinál­e je i loňský finalista soutěže Atlético Madrid, které vyhrálo 4:2 v Leverkusen­u. Hráči City otočili stav z 2:3 na 5:3 během 11 minut a do odvety si povezou dvougólový náskok. (jic) formě, takže když budeme do osmého místa, budu spokojená,“tvrdí třiatřicet­iletá závodnice.

Na „desítce“má smělé cíle. Chce proniknout do Top 10. Dosud nejlépe ji zajela před pěti lety v norském Oslu, kde skončila na 15. místě.

 ?? Foto: Ota Bartovský, MAFRA ?? Nabitý program Kateřina Smutná vyhrála o víkendu Jizerskou padesátku, teď ji čeká MS klasiků.
Foto: Ota Bartovský, MAFRA Nabitý program Kateřina Smutná vyhrála o víkendu Jizerskou padesátku, teď ji čeká MS klasiků.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia