MF DNES

Víte, že...

... když se vám doma zpomaluje wi-fi, příčinou může být rušení signálu v místech, kde je v okolí více dalších bezdrátový­ch sítí ?

- IVA, E-MAIL

USPOŘÁDANÉ ŠITÍ

Posílám vám foto svého šicího šuplíčku. Využila jsem dvě plastové krabičky od slaného pečiva a do nich si rozdělila nitě podle základních barev. Když potřebuji něco zašít (přesto, že se dá vše koupit), vyndám šuplíček ze skříňky a při televizi zašívám, štupuji ponožky pomocí starého dřevěného hříbku a mám radost, že opravená věc může ještě dále sloužit, pokud to je možné.

JANA BAMBUCHOVÁ, VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

VALENTÝNSK­É TVOŘENÍ

Tak jsme (jako každý týden) váš časopis zase jedním dechem přečetly, a jakmile jsme s dcerkou uviděly tipy na valentýnsk­é srdíčkové tvoření, nedalo nám to a musely jsme se do něho neprodleně vrhnout. Dcerka mi podle obrázků napovídala, co mám dělat, já jsem stříhala kartony a motala vlnky, které nám zbyly od háčkování čepic. Konce jsme pro jistotu zajistily obyčejnou sešívačkou a místo očka jsme si temperkou natřely špejle a po zaschnutí jsme je prostě jen zapíchly skrz vlnu. Tím, jak je srdíčko utažené, špejle krásně drží, a my se tak můžeme radovat z našich vlastnoruč­ně z lásky vyrobených zápichů, které nám teď krásně zdobí květináče.

LUCIE KREJČOVÁ, E-MAIL

SRDCE Z KORKU

Děkujeme za inspiraci z magazínu DOMA číslo 6 z 8. 2. 2017. Nápad na srdce z korkových špuntů se nám tak líbil, že jsme si se synem vyrobili hned srdce dvě. Jen jsme trochu improvizov­ali, protože nechat syna dělat díry do korku a navlékat na drát by mě stálo nervy. Vystačil karton a mohl vesele lepit.

NELA A MAXÍK VOTÁPKOVI, E-MAIL

LEVNÉ ÚLOŽNÉ BOXY

O Vánocích jsem si dala předsevzet­í, že uklidím svým synům dětské pokojíčky. Není to lehký úkol, protože si nikdo neumí představit, co dokážou tři kluci.

Úklid měl být radikální. Jenže se naskytla otázka: kam s těmi všemi potřebnými věcmi, které se povalují po zemi? A nápad se dostavil. Šla jsem zrovna kolem obchodu s ovocem a zeleninou a u vchodu byly připravené k odvozu krabice od banánů. To by byl úložný prostor! Zeptala jsem se v prodejně, jestli si mohu dvě vzít. Dostala jsem svolení a už stály doma na podlaze a já se rozhodla je pomalovat dětskými motivy. Vytáhla jsem od kluků temperové barvy a dala se do díla. Obrázky zaschly během chvilky, krabice byly plné haraburdí taky za chvíli a pak už zbývalo jen je umístit nahoru na skříň. Co tomu říkáte? Zkuste to také.

 ??  ??
 ?? www.tescoma.cz ?? Autoři dopisů získávají lis na zdravé tyčinky TESCOMA DELLA CASA. Je vynikající pro lisování a pečení domácích tyčinek z ovoce, oříšků, semínek, obilovin, medu apod.
www.tescoma.cz Autoři dopisů získávají lis na zdravé tyčinky TESCOMA DELLA CASA. Je vynikající pro lisování a pečení domácích tyčinek z ovoce, oříšků, semínek, obilovin, medu apod.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia