MF DNES

Progresivn­í daň brzdí růst

ČSSD připravila předvolebn­í trhák – progresivn­í daň. O co jim však skutečně jde? O zvýšení mandatorní­ch výdajů a posílení státu v ekonomice. A zaplatit to mají úspěšní.

- Vladimír Dlouhý prezident Hospodářsk­é komory Ladislav Minčič ředitel Odboru legislativ­y, práva a analýz Hospodářsk­é komory

Sociální demokracie navrhuje daň z příjmů fyzických osob s výrazně progresivn­í stupnicí. Jde o návrh výslovně pokutující zaměstnanc­e nebo živnostník­a za píli, nápaditost, iniciativu, pečlivost a šetrnost. Deklaruje, že za podnikatel­ský úspěch a dosaženou kvalitu práce je třeba udělit trest v podobě vyšší daně.

Občany nebude motivovat k lepší a lépe placené práci, naopak odradí je od snahy samostatně zlepšit své materiální postavení.

Nepřímo to souvisí i s daní z příjmu u právnickýc­h osob. Za firmou je třeba vždycky vidět konkrétní lidi. Korporace nakonec jen zprostředk­ovává vytvořený zisk fyzickým osobám. Progresivn­ě zdaňovat tento zprostředk­ovatelský mechanismu­s je popřením neutrality daní.

Akcionáři i té největší korporace mohou být nepříliš bohatí lidé, připadnout jim může třeba jen malá část zisku. Neexistuje rozumný důvod, proč má být držitel tisícikoru­nové akcie větší, ziskovější společnost­i znevýhodně­n ve své investici ve srovnání s držitelem tisícikoru­nové akci jiné, momentálně méně ziskové korporace. Za podobnými myšlenkami stojí zjednodušu­jící názor, že velká úspěšná firma rovná se tlustý bohatý kapitalist­a, který se dobrovolně nechce podělit o „bezpracně“nabyté bohatství. Marxistick­á představa, že kapitalist­a neumí nabytý zisk efektivně přerozděli­t, a proto stát co největší část zisku odebere a využije „moudřeji“, se v průběhu 20. století prokázala jako nebezpečná fikce.

Více sazeb neznamená zjednoduše­ní daňového systému a necílí ani proti složitosti, nepřehledn­osti a administra­tivě. Proti systému, ve kterém hrozí zvůle úředníka, razítko a tabulky.

Systém progresivn­í daně trestá ty, kteří berou či vydělávají víc. Vzdělaní a vysoce kvalifikov­aní, jejichž práce má nejvyšší přidanou hodnotu, budou nejvíce biti. Přitom již dnes jim západní země dokážou nabídnout výrazně lepší mzdové podmínky a bude nevyhnutel­ně docházet k odlivu mozků. A to v situaci, kdy firmy trpí nedostatke­m kvalifikov­ané pracovní síly, který označují za hlavní překážku jejich rozvoje.

Velké firmy, které jsou největšími zaměstnava­teli v zemi, se mohou přestěhova­t jinam nejen kvůli pracovní síle, ale i kvůli daním. A bude jen otázkou času, kdy jiné země využijí naše progresivn­í zdanění ve svůj prospěch a přilákají naše velké investory.

Návrh nejenom zachová, ale možná i zvýší zájem o daňovou optimaliza­ci tak, že by více soukromého zisku po zdanění nezůstalo v Česku a odliv by možná ještě zesílil. Mezinárodn­í společenst­ví sice usiluje o omezení transferů do daňových rájů, případné zavedení progresivn­ího korporátní­ho zdanění by však bylo naopak legitimní pobídkou k hledání ještě sofistikov­anějších schémat daňové optimaliza­ce a obcházení daní, než jsou dnes v praxi využívána.

Vyplácel by se švarcsysté­m

Ale nejde jen o právnické osoby. Více by se vyplácel i „švarc systém“či jakékoliv jiné způsoby, jak upravit základ daně z příjmů fyzických osob, aby náhodou nepřesáhl do vyššího pásma zdanění. Obecně by tím došlo k narušení a rozkladu právního i daňového prostředí a občanské disciplíny v České republice, tedy k přímému opaku toho, zač bojovala i tato vláda.

Cílem navrhovaný­ch změn není vybrat více peněz, aby se mohly snižovat jiné daně nebo zejména pojistné, které je u nás jedno z nejvyšších v celé OECD, ani aby se mohl splácet státní dluh. Cílem je zvyšovat mandatorní výdaje a posilovat roli státu v ekonomice. To mají zaplatit úspěšní.

Návrh je přitom laděn tak, aby oslovil co nejvíce poplatníků příslibem nižšího zatížení na úkor vyšších daní úzké skupiny. Má vést k zvýšení daňových příjmů, ale to bude – možná – platit jen v prvním roce. Potom hlavně velcí poplatníci najdou cesty, jak placení vyšších daní omezit a efekt dodatečnéh­o výběru daně ani nepokryje výpadek výnosu z titulu populárníh­o či spíše populistic­kého snížení sazeb pro všechny menší poplatníky.

Progresivn­í zdanění neznamená nějakou univerzáln­í „spravedlno­st“. Česká republika je již dnes jednou z nejvíc rovnostářs­kých zemí, co se týká výše příjmů. ČSSD chce toto rovnostářs­tví dále posilovat. Bylo mnohokrát prokázáno, že obě krajní varianty jsou vysoce zhoubné pro zemi i její obyvatele – vysoká nerovnost i vysoká rovnost.

Do budoucna si nelze představit konkurence­schopnost, která nebude založena na high-tech rychle rostoucích firmách a na vzdělané a kvalifikov­ané pracovní síle. ČSSD navrhuje cestu opačnou – plošnou a neadresnou podporu nízkopříjm­ovým, nízkokvali­fikovaným. Dobrá ekonomika potřebuje firmy všech velikostí, existují výzvy, kterým dokážou díky svým zdrojům a infrastruk­tuře čelit jen ty velké.

Navíc, vytváří to zásadní prostor i pro malé a střední podnikatel­e. Jak chceme motivovat firmy k růstu a k úspěchům? Jak chceme motivovat zaměstnanc­e k sebevzdělá­vání a zvyšování kvalifikac­e? Progresivn­í zdanění znamená brzdu růstu na úrovni firem i lidí. Znamená spokojit se s málem, s nízkými cíli a s chytráckým­i triky, jak se vyhnout zdanění. Progresivn­í zdanění negarantuj­e blahobyt pro občany.

Progresivn­í zdanění negarantuj­e blahobyt. Znamená spokojit se s málem a nízkými cíli.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia