MF DNES

Halový šampionát ve Stromovce má přinést nové limity

-

budou vypadat šatny pro hráče. Jak fantastick­ý bude nástup na dvorec.

Víte už, jakou barvu bude mít kurt?

Nechceme prozradit všechno hned. Máme pro lidi připravený­ch několik překvapení. Můžu jen naznačit, že v pondělí na lodi vypadal ten černý dvorec krásně.

Počítá se s tím, že tenisté nastoupí v dresech?

Očekáváme, že hráči nastoupí v barvách svého týmu.

Podepsali jste smlouvy s Federerem a Rafaelem Nadalem. Jak to vypadá s dalšími jmény?

Hráči se nejprve musí kvalifikov­at. Začali jsme s nimi jednat. O Laver Cupu dobře vědí. V některých případech se vyjasňuje. Jména účastníků budeme oznamovat, jakmile bude jejich účast jistá.

Jak velkou šanci má Berdych?

Snaží se, aby se do evropského výběru prosadil. Chce si v Laver Cupu zahrát. A my taky chceme, aby se ho zúčastnil.

Chystá se přiletět Rod Laver. Jaké další legendy dorazí?

Čtrnáct nad nulou, ale vy si to svištíte po perfektně upravené zmrzlé trati na běžkách. V Praze, vedle pobíhají kobylky... Druhý díl Pražského poháru ve SkiParku Chuchle přilákal rekordní počet závodníků, okolo dvou stovek. Hlavní závod na 5 km volnou technikou vyhrál Radek Laciga ze Zdravotník­u Praha, který se minule musel sklonit před Danielem Mákou. Ten nyní chyběl, po výborném 35. místě na Jizerské 50 už se připravuje na Vasaloppet. Areál zůstává v provozu i nadále od 8 do 21 hodin zdarma. K dispozici se nabízí půjčovna materiálu, bufet i instruktoř­i. (gej)

Atletika

Ve Stromovce se bude o víkendu bojovat o halové tituly v atletice. Kromě mistrovský­ch medailí půjde také o limity pro start na mistrovstv­í Evropy v Bělehradě, které je na programu od 3. do 5. března. „Vidím zhruba deset dalších adeptů na splnění limitu, snad polovina klapne,“věří šéftrenér Tomáš Dvořák před dvoudenní akcí. „Bude to poměrně široká výprava, byť nikoli v maximální šíři jako před dvěma lety doma v Praze. Tam bylo záhodno možnost využít.“(nem)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia