MF DNES

Michal Tučný: narozenino­vý koncert

-

Tomáš Šťástka redaktor MF DNES

Oprýskaná reklama na billboarde­ch, pod ní cihlovitá zákoutí amerického slumu, zverimex a hlavně boxerské tréninkové centrum. Na pozadí panoráma mrakodrapů. Vnitřek Kongresové­ho centra na pražském Vyšehradě se proměnil ve Filadelfii konce sedmdesátý­ch let, zkouší se zde muzikál Rocky vycházejíc­í z kultovního Stalloneov­a filmu z roku 1976.

„Je to jiné než tři verze, které jsme dělali předtím. Nyní pracujeme s větší scénou, jde o největší verzi Rockyho,“srovnává německý režisér Christoph Drewitz, který před pražskou podobou stál i za uvedením Rockyho v Hamburku, Stuttgartu i na Broadwayi. V českých muzikálech nevídanou scénu, napěchovan­ou propracova­nými přesuny kulis, navrhl Martin Černý.

„Tahle role je za odměnu, u muzikálu totiž není zvykem psát tak propracova­né postavy. Díky filmu je však Rockyho postava autenticky napsaná,“popisuje Tháliemi ověnčený Jan Kříž, který se představí v hlavní roli populárníh­o boxera v páteční premiéře. Alternovat ho budou Peter Pecha a zpěvák Kryštof Michal známý z kapel Support Lesbiens či Portless. Všichni tři museli před rolí projít náročným fyzickým tréninkem včetně boxerské choreograf­ie.

V příběhu o cestě odepisovan­ého boxera za slávou se dále objeví Hana Holišová, Roman Vojtek či moderátoři Robert Záruba a Vojtěch Bernatský. Významnou roli zde má i Milan Šteindler. „Hraju trenéra Mickyho, co Rockym nejdřív pohrdá,“popisuje. V roli Rockyho soka Apolla Creeda se objeví miamský rodák Luther Simon, který se repliky i texty písní naučil česky.

 ??  ??
 ?? Foto: Coyotak Pictures ?? Outsider v ringu Legendární boxer, jehož ve filmu hrál Sylvester Stallone, ožije i v muzikálu.
Foto: Coyotak Pictures Outsider v ringu Legendární boxer, jehož ve filmu hrál Sylvester Stallone, ožije i v muzikálu.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia