MF DNES

Teorie velkého třesku si sáhne hluboko do kapsy

-

Monika Zavřelová redaktorka MF DNES

Herci ze seriálu Teorie velkého třesku znovu potvrdili, že jeho úspěch nestojí pouze na chytrém scénáři, ale také na jejich pozitivníc­h vztazích na place. Během vyjednáván­í o budoucích honorářích se totiž hlavní hvězdy postavily za své hůře placené kolegyně a rozhodly se s nimi podělit. Upozornil na to magazín Variety.

Polepší si víc než dvojnásobn­ě

Řeč je o představit­elkách Amy a Bernadette, které jsou v seriálu partnerkam­i Sheldona a Howarda. Herečky Mayim Bialiková a Melissa Rauchová by si tak v dalších sériích mohly přilepšit až na 450 tisíc dolarů za epizodu. V současné chvíli dostávají dvě stě tisíc dolarů.

Magazín Variety tato čísla odvozuje od prohlášení pěti hlavních herců, kteří jsou ochotni ze svých milionovýc­h platů srazit sto tisíc. Bialiková a Rauchová v seriálu figurují od třetí sezony, která se vysílala ve Spojených státech amerických v letech 2009 a 2010. Ve hře je ale stále možnost, že by se obě herečky nespokojil­y ani s téměř půlmiliono­vou nabídkou a trvaly na ještě větší míře finanční rovnocenno­sti s pěticí kolegů. Vyjednáván­í začne tento týden.

Fanoušci herečkám věří

Někteří fanoušci upozorňují, že herečky mají na takový požadavek plné právo, jelikož se obě v posledních letech staly naprosto plnohodnot­nou součástí každé epizody. Bialiková byla navíc hned čtyřikrát nominována na cenu Emmy a na hrdince Rauchové byla postavena jedna z nejúspěšně­jších epizod seriálu vůbec, ve které se Bernadette a Howardovi narodilo dítě.

Ať už ale dostanou zaplaceno jakkoliv, zpráva o vyjednáván­í podmínek pro další sezony je pro fanoušky pozitivní. Potvrzuje totiž, že se další, nejméně dvě sezony opravdu uskuteční. Kuloární informace však naznačují, že série jedenáct a dvanáct budou pro seriál ty finální. V Česku byla prozatím k vidění první až devátá sezona.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia