MF DNES

Tučného bude zpívat jeho dcera i Klus

- — Václav Hnátek

Za měsíc budou pražskou Lucernou znít legendární country písničky. 4. dubna se ve Velkém sále uskuteční galakoncer­t k nedožitým sedmdesáti­nám slavného country zpěváka Michala Tučného.

„Před dvěma lety jsme zorganizov­ali vzpomínkov­ý koncert ke dvaceti letům od tátovy smrti. Byl to krásný večer. Lucerna byla vyprodaná, všichni se dobře bavili. Sešli jsme se s tátovými přáteli a známými, kteří na koncertě vystupoval­i, a divákům se to také líbilo,“vzpomíná na impulz k dalšímu koncertu Tučného dcera Gabriela Novotná. „A tak mě napadlo udělat podobnou akci při veselejší příležitos­ti, tedy k tátovým sedmdesáti­nám.“

Dceru láká punk country

Na koncertu by neměla chybět legendární kapela Tučňáci a hosté včetně Ondřeje Hejmy, Václava Bláhy z Divokýho Billa, Tomáše Linky nebo Tomáše Hrbáčka z kapely Harlej. Nakonec svou účast potvrdily i dvě hvězdy – Věra Martinová, jíž se přezdívá první dáma české country, a písničkář Tomáš Klus.

V Lucerně se představí i Míša Tučná, druhá dcera slavného zpěváka. „Je to pro mě neuvěřitel­ný adrenalin. Čím víc se blížím věku, kdy táta umřel, tím si připadám nepatřičně­ji. Teď je mi tolik jako jemu na vrcholu slávy. Já jeho písničky zpívám s maximální pokorou a úctou, ale už se mi zdá, že to působí trochu blbě,“přiznává Tučná. Zkusila si i vlastní tvorbu, ale když to bylo podle jejího gusta, nesetkalo se to s ohlasem pravověrný­ch fanoušků country. „Párkrát jsem vystoupila s kapelou, která hraje něco, čemu říkám punk country. Je to surové, oproštěné od všech hudebních kudrlinek. V takovém duchu jsme udělali i tátovy písničky a tehdy poprvé jsem byla hrdá na to, co dělám,“říká.

Svého otce líčí jako zpěváka, který působil neskutečně důvěryhodn­ě. „Mohl zpívat o tom, že jezdí na koni, i když na něm ve skutečnost­i seděl jenom jednou. Ale lidi mu to prostě uvěřili,“vzpomíná.

Vstupenky na galakoncer­t jsou k dostání v síti Ticketpro v cenách od 290 do 950 korun.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia