MF DNES

V sídle TSK zasahovala policie. Kvůli zakázkám

-

Během včerejšího odpoledne zasahovali v budovách, ve kterých sídlí Technická správa komunikací (TSK), policisté z Národní centrály proti organizova­nému zločinu (NCOZ). Podle státního zástupce padla obvinění kvůli veřejným zakázkám. „Mohu pouze potvrdit, že policie v sídle TSK zasahovala a že jí poskytujem­e plnou součinnost. Situaci ale nebudeme nijak komentovat,“sdělila MF DNES mluvčí TSK Barbora Lišková.

Zásah odmítl komentovat také mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej. „Náš útvar nebude poskytovat žádné informace,“řekl.

Policie zasahovala jak v sídle TSK v ulici Řásnovka v Praze 1, kam podle ČTK dorazilo okolo třetí hodiny odpoledne asi dvacet policistů, tak i v ulici Na Bojišti v Praze 2. Tam pracují zaměstnanc­i, kteří mají na starosti mimo jiné semafory, světelné informační tabule nebo kamerový systém. Sídlí tam i útvar, jenž zpracovává například podklady pro žádosti o evropské dotace. Vrchní státní zastupitel­ství v Praze během odpoledne potvrdilo, že v souvislost­i s policejním zásahem byla vznesena obvinění. „Odbor závažné hospodářsk­é trestné činnosti NCOZ zahájil trestní stíhání tří fyzických a jedné právnické osoby jako obviněných ze spáchání trestných činů zjednání výhody při zadání veřejné zakázky,“uvedl státní zástupce Jiří Pražák. V souvislost­i s veřejnými zakázkami TSK provádí podle Pražáka policie domovní prohlídky na řadě míst v Praze a také v dalších městech. Náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD), do jehož gesce TSK spadá, případ také nechtěl komentovat s tím, že k němu zatím nemá žádné konkrétní údaje.

Technická správa komunikací je jednou ze společnost­í hlavního města. Firma mimo jiné opravuje a čistí komunikace a chodníky. Na starosti má také zimní údržbu nebo správu elektronic­kých dopravních infocedulí. (baj, ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia