MF DNES

Podmol skákal se zlomenou rukou, pomohla kreditka

- Petr Procházka redaktor MF DNES

Dvě světové jedničky na jediném českém turnaji? Ano, letošní ročník D+D Real Czech Masters přivítá hned dva bývalé vládce golfového žebříčku.

Angličana Leeho Westwooda, jehož účast byla potvrzena již dříve, doplní německý hráč Martin Kaymer. Ten stane hlavní tváři české zastávky European Tour, konané od 31. srpna do 3. září 2017 na hřišti Albatross u Prahy.

Dvaatřicet­iletý golfista by mohl přijet ve špičkové formě, momentálně se mu totiž velmi daří na prestižní PGA Tour, kde koncem února obsadil na floridském podniku Honda Classic dělené čtvrté místo. „Těším se na Albatross. Držte mi palce,“vzkázal ve zdravici, kterou zaslal českým fanouškům.

V době nedávno minulé Kaymer patřil do absolutní golfové špičky, vyhrál dva tituly z kategorie major, naposledy se radoval v roce 2014 na US Open. Mezi 27. únorem a 23. dubnem roku 2011 byl světovou jedničkou. „Jsme rádi, že jsme se s ním domluvili, protože příští rok se pravděpodo­bně vrátí na PGA Tour,“řekl na včerejší tiskové konferenci Petr Dědek, majitel pořádající společnost­i Relmost.

Pořadatelé D+D Real Czech Masters již dříve představil­i jména dalších čtyřech velkých osobností, které ozdobí svou účast největší český golfový turnaj.

Patří mezi ně Severní Ir Darren Clarke, kapitán evropského kádru na loňském Ryder Cupu, prestižním měření sil mezi golfisty z USA a ze starého kontinentu, kterým se inspiroval nově vzniklý tenisový Laver Cup. Dále jde o zmíněného Westwooda, který vládl golfovému žebříčku hned 22 týdnů, kontroverz­ního, leč nesmírně populárníh­o dvojnásobn­ého majorového vítěze Johna Daleyho ze Spojených států amerických a Velšana Jamieho Donaldsona, vítěze prvního ročníku Czech Masters.

Účast potvrdil i loňský vítěz, Američan Paul Peterson. Navíc se jedná o účasti dalších zajímavých jmen, včetně Španěla Álvara Quirose.

Kromě velkých hráčských jmen slibuje letošní ročník i další zajímavé novinky. Vedle odměny v podobě vozu Škoda Kodiaq za potopení míčku na jeden úder na šestnácté jamce, jde o úpravu hřiště Albatross. A to právě na šestnáctce, kde bylo změněno umístění greenu, jenž nově z poloviny chrání vodní překážka. „Není to žádná kosmetická úprava, ale kompletní změna greenu. Zvětšil se, přesunul se jinam a je úplně jinak modelovaný. Z celé jedné poloviny je obklopen vodou,“popsal generální manažer hřiště Stanislav Lisner. Ten také potvrdil, že Albatross má nového greenkeepe­ra, tedy muže, který se stará o kvalitu greenů. Jde o zahraniční­ho odborníka Bena Lovetta. Fotbalová Sparta znovu pyká za chování části svých fanoušků. Discipliná­rní komise Ligové fotbalové asociace ji potrestala pokutou 100 tisíc korun za výtržnosti v utkání 20. ligového kola v Mladé Boleslavi. Platit však bude i domácí klub: za nezvládnut­í povinností pořadatele dostal pokutu 60 tisíc. Sparťanští ultras opakovaně použili pyrotechni­ku, během utkání nesportovn­ě hučeli a nadávali hráči vlastního týmu Tiémoku Konatému, proti jehož zařazení zpět do kádru protestují, a poškodili zařízení stadionu. Mladá Boleslav v utkání zvítězila 1:0. Kanoista Jaroslav Radoň bude trénovat rychlostní kanoisty v Indonésii. Zabalí věci doma v Nymburce i v Praze, dnes nastoupí do letadla a vydá se za exotickým dobrodružs­tvím. „Letím do Jakarty. Sedmdesát kilometrů odtamtud je menší městečko s velkou přehradou, kde by se měli centralizo­vat a trénovat indonéští závodníci,“řekl dvojnásobn­ý bronzový medailista z mistrovstv­í světa na deblkanoi s Filipem Dvořákem. (gej) Freestyle motokrosař Libor Podmol má před zítřejším závodem mistrovstv­í světa v Polsku nečekané potíže. Během tradiční exhibice ve Vídni mu křupla kost v dlani. I přes zranění na víkendové akci Masters od Dirt odjel tři exhibice, předvedl něco kolem 35 skoků. Jak? „Normálně jsem si vše zatejpoval pomocí pásek a rozstřihan­é kreditky. Nebyl to žádný super výkon, ale na zlomenou dlaň to šlo,“uznal elitní freestyle motokrosař, který do Krakova odcestuje a až na místě se rozhodne, zda do závodu odstartuje. Zranění si Podmol přivodil při triku Body Varial, ve kterém se obtočí ve vzduchu kolem své osy a znovu se chytne řídítek. (gej)

Stále kvalitnějš­í obsazení nabízí největší český golfový turnaj, který se bude hrát na přelomu srpna a září opět na hřišti Albatross u Prahy.

 ?? Foto: Radek Petrášek, ČTK ?? Hasiči v akci Boleslav - Sparta a řádění diváků.
Foto: Radek Petrášek, ČTK Hasiči v akci Boleslav - Sparta a řádění diváků.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia