MF DNES

Zoo zahájila sezonu ve stylu 70. let

-

V retro stylu zahájila v sobotu trojská zoo svou 86. sezonu, která potrvá až do 28. září. S odkazem na svého 25milionté­ho návštěvník­a, kterého přivítala zahrada v roce 1975, se celé otevření konalo za účasti historický­ch aut, kapel či osobností té doby.

Na pódium přišel i sám jubilejní návštěvník, který se před 42 lety nechal zvěčnit s pěticí kamarádů. Tato parta, kterou se v rámci kampaně „Hledáme děti z fotografie“podařilo najít, rozkrojila podobný dort jako v roce 1975 a dostala kávu ve speciálníc­h retro šálcích s tehdejším logem Zoo Praha.

Kromě tohoto zahrada představil­a i mnoho novinek. „Projekt nového pavilonu pro gorily je připraven a čekáme, až se podaří vyřešit odvolání, které podala městská část Troja. Každým dnem může přijít povodeň a nemuselo by to tentokrát skončit tak dobře jako v roce 2013,“řekl ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek. „ Proto bych ráda apelovala i na zástupce městské části Praha Troja, aby se co nejrychlej­i začalo s výstavbou gorilího pavilonu,“doplnila primátorka Adriana Krnáčová (ANO), která byla zahájení přítomna.

V zahradě se o víkendu i křtilo. Před pavilonem velkých želv dostali svá jména varani komodští, během doprovodné­ho programu byla představen­a detektivní kniha Osamělý mrtvý muž od Václava Erbena, jejíž děj se odehrává v roce 1975 povětšinou v trojské zoo.

V letošní sezoně zahrada počítá s tím, že přivítá 60milionté­ho návštěvník­a. (et)

 ?? Foto: Václav Šilha, Zoo Praha, archiv Zoo Praha ??
Foto: Václav Šilha, Zoo Praha, archiv Zoo Praha
 ??  ?? Po 42 letech Šest pamětníků příchodu 25 000 000. návštěvník­a trojské zoo z roku 1975 se sešlo o víkendu na zahájení 86. sezony zahrady. Ředitel Miroslav Bobek pro ně rozkrojil podobný dort, jakým tehdy oslavili kulaté jubileum (na snímku dole).
Po 42 letech Šest pamětníků příchodu 25 000 000. návštěvník­a trojské zoo z roku 1975 se sešlo o víkendu na zahájení 86. sezony zahrady. Ředitel Miroslav Bobek pro ně rozkrojil podobný dort, jakým tehdy oslavili kulaté jubileum (na snímku dole).

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia