MF DNES

NIC NEHRAJTE

-

1. Jaký první dojem podle vás v lidech zanechávát­e?

2. Máte triky na to, jak dobře zapůsobit?

BARBORA STRÝCOVÁ tenistka

1. Jsem člověk, který se často ksichtí, tím pádem působím, že jsem neustále naštvaná. Lidé se proto někdy se mnou bojí bavit, protože si myslí, že mám blbou náladu. Ale ono to tak vůbec není. Prostě je to můj přirozený obličej. Ale jinak myslím, že dojem zanechávám pozitivní.

2. Snažím se být pořád sama sebou. Někdy se to někomu nelíbí, jiný to má zase rád. Lidé mě buď mají rádi, nebo nesnášejí. Kde se ale musím ovládat a hlídat, je kurt. A občas pracovně i mimo něj. Občas se setkávám s lidmi, kteří nejsou můj šálek kávy, a to se musím kousnout a být usměvavá a příjemná.

LUKÁŠ HEJLÍK herec

1. Bojím se, že málokde po mně zbyde dojem, že jsem skromný, tichý, plachý člověk. Spíše je mě všude, jak se říká, plno. Ano, spousta především žen má za to, že jsem arogantní. To, že se mi k tomu pak přiznávají s úlevou, snad znamená, že tomu tak ve skutečnost­i není. Ale víte, co říkají průzkumy: první dojem jsme si schopní utvořit po půl vteřině. A pak už je to nadlouho ztracené.

2. Někdy opravdu neumím dostatečně pracovat na tom, abych se právě například ve výmluvnost­i krotil. Mám velký „dar“skákat lidem do řeči, a to dokonce i při prvním setkání. Strašný! Tak si vždycky při důležitých schůzkách říkám: V klidu, nech mluvit především je. A pak jim napiš e-mail.

MARKÉTA FIALOVÁ moderátork­a

1. Vím, že na lidi, co mě neznají osobně, působím přísně, vážně, nejspíš i dost odměřeně, namyšleně, kdo ví. Je to image, kterou si s sebou nesu svou pracovní kariérou, nepracuju na ní vědomě, ale ani se nesnažím s ní bojovat. Tak nějak vedle sebe žijeme a nepřekážím­e si.

2. Mrzí mě, když musím někoho zklamat, když neumím pomoct někomu, kdo mě o to požádá. Ale drby moc neřeším. A co se dojmu týče... ano, mám pár triků, jak bojovat s trémou nebo jak maskovat nervozitu, ale nejlíp vždycky funguje, když člověk vůbec nic nehraje.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia