MF DNES

Sáhla jsem si na dno

Jako dítě si Eliška Bučková přišla ošklivá. Na střední škole se stala modelkou i Českou Miss. Úspěch měl i odvrácenou tvář. Když se o ní psalo, že je tlustá, přestala jíst a trpěla anorexií.

- připravila: blanka kubíková

O VELKÉ RODINĚ

To, že nás je pět dětí, jsem vždycky považovala za výhodu, máme krásné vztahy a podporujem­e jeden druhého. Když se všichni sejdeme doma, těším se, až maminka přinese upečenou buchtu, tatínek vezme kytaru, bráška housle a všichni začneme zpívat, povídat si… Rodiče nám ukázali, jak moc je rodina důležitá.

O STRÁŽNICI A PRAZE

Strážnice je můj domov, mám moravské srdce, miluji folklor, tradice, povahu lidí: jsou srdeční, pohostinní, pomáhají jeden druhému. Praha pro mě byla ze začátku náročná, nejenom proto, že je obrovská. Přišlo mi, že si každý jede sám na sebe. Ale život tam mě naučil být silnější a postupem času jsem si Prahu zamilovala. Mám ráda divadla, společnost, procházky po centru.

O KRÁSE

Od tří let jsem nosila brýle se silnými dioptriemi s okluzorem kvůli šilhání, měla jsem neposedně kudrnaté vlasy a odstáté uši, takže jsme si připadala ošklivá. V deváté třídě jsem dostala k Vánocům vysněné kontaktní čočky a ostříhala se na mikádo. Když jsem během gymnázia dostala několik nabídek na modeling, byl to pro mé pošramocen­é sebevědomí naprostý vrchol.

Moje nejoblíben­ější fotka z mobilu

Se starší sestrou. Štěpánka je starší jen o rok, takže jsme vyrůstaly jako dvojčata. Dodnes je mezi námi velmi silné pouto. Štěpánka je mým vzorem v mnoha oblastech, především v pokoře a poctivosti.

O PŘÍTELI

Moje láska. Je mojí spřízněnou duší, můj kamarád, přítel, ochránce, mentor, ale i kluk toužící po objetí, věčný šprýmař i největší gentleman na světě.

O EXPEDICÍCH S JAKUBEM VÁGNEREM

Díky expedici do Amazonie jsme se s Kubou seznámili, je naším osudovým místem. Vloni jsme byli na cestě po Mongolsku. Poprvé jsem spala venku v minusových teplotách, raftovala v ledové dravé řece, absolvoval­a cestu přes hory a bažiny na koních tamních kočovníků. Sáhla jsem si na dno, ale podívala jsem se do nádherné přírody.

O MÓDĚ

Mám ráda pohodlné oblečení, nejlépe oversize a tenisky. Inspiruji se našimi i zahraniční­mi hvězdami, ale kombinuji podle svého tak, jak se mi to zrovna líbí. Co rozhodně ráda nenosím, jsou úzké sukně a podpatky.

O ANOREXII

V době, kdy jsem byla čerstvě zamilovaná a spokojená, jsem příliš nedbala na to, abych měla míry podle tabulek, a přibrala jsem. Články ve stylu „je tlustá, a proto nemá práci“mi odrovnaly sebevědomí, tak jsem se rozhodla, že zhubnu. Hodně a hned. Přestala jsem jíst.

 ??  ?? ELIŠKA BUČKOVÁ (27) pochází ze Strážnice na Moravě. Na České Miss 2008 získala čtyři tituly včetně hlavního, na Miss Universe se umístila jedenáctá. Předváděla v Malajsii, Vietnamu, Itálii a Německu. Dnes se modelingu věnuje výjimečně, dělá PR pro...
ELIŠKA BUČKOVÁ (27) pochází ze Strážnice na Moravě. Na České Miss 2008 získala čtyři tituly včetně hlavního, na Miss Universe se umístila jedenáctá. Předváděla v Malajsii, Vietnamu, Itálii a Německu. Dnes se modelingu věnuje výjimečně, dělá PR pro...
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia