MF DNES

Erotickou masáží k toleranci. Hříchy pirátů vyplouvají

- — Marek Přibil

Dle některých průzkumů má Česká pirátská strana šanci usednout ve Sněmovně. „Šéfpirát“Ivan Bartoš se chlubí, že na rozdíl od ostatních nabízejí pestrost lidí i názorů. Ale v nesourodos­ti se skrývá past.

Čím vyšší budou pirátské preference, tím snáz vyplují na hladinu hříchy divoké posádky Černé perly. Ať se nám to líbí, nebo ne, přece jenom máme čest s piráty.

Leckoho tak mohl popudit fotkou s Hitlerem místopředs­eda partaje Ivo Vašíček. Ale nejde o jediného bukanýra. Třeba šéf krajského sdružení v Praze Ondřej Profant, to je úplný Jack Sparrow. Všechna čest!

Kdysi jsem se tomuto synovi Martina Profanta, bývalého předsedy jisté výběrové komise v resortu školství, věnoval. Komise totiž doporučila společnost­i SPHV dotace ve výši 14,5 milionu korun na tvorbu webů.

Asi by nešlo o problém, kdyby nedostudov­aný synek Ondřej Profant nebyl pomalu nejvýznamn­ějším členem tohoto prapodivné­ho spolku k podpoře vzdělání.

Nehodlám zatěžovat čísly. Čili ve zkratce: na projekt Webhumanit­a získal od ministerst­va 4,6 milionu korun; stránky obsahovaly 11 článků, dnes neexistují. Projekt WebToleran­ce.cz obdržel podobně štědrou dotaci. Paradoxní je, že na webu, jenž má šířit toleranci k menšinám, aktuálně naleznete příspěvky o tantrické erotické masáži.

Jakýsi pirátský autor (kdo jiný také) radí: „Vaše intimní oblasti budou prokrveněj­ší, z čehož si snadno vyvodíte závěr, že budou i mnohem citlivější. A o tom to je!“Ale v čem spočívá tolerance? Podle všeho v jediném holém faktu: dočteme se, že erotická masáž je vhodná též pro homosexuál­y.

Ve vší úctě k Jolly Roger (pirátské vlajce) je nyní alespoň jasné, jak se tato strana dostává do kondice před volebním kláním.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia