MF DNES

Umyvadlo neruší nelze

- Www.rituals.cz

VÝSADBA STROMŮ

Při pročítání středečníh­o magazínu a článku Sázíme ovocné stromy mne napadlo poslat také svou metodu sázení. Na zahradě máme potíž s přemnožený­mi hraboši. O těchto hlodavcích je známo, že citlivě reagují na různé intenzivní pachy. Toho využíváme při výrobě jednoduché­ho repelentu. Abychom ochránili malé kořínky u nově vysazených stromků, sbíráme v kuchyni slupky od cibule a česneku. Do vyhloubené jámy pro novou sazenici nasypeme vrstvu těchto slupek a hraboši, kterým pach slupek vadí, nechají mladou sazenici v klidu zakořenit a zesílit.

HANA POLÁKOVÁ, ČESKÉ BUDĚJOVICE

SOUŽITÍ SE PSEM

Vážená redakce, milá paní Binarová, ještě jsem si dostatečně nevychutna­la dobrý pocit, že nejsme jediná rodina, kterou si vychovává pes. Na rozdíl od rodiny paní Binarové ten náš nežije s námi v bytě, zato má venku samostatno­u bytovou jednotku. Jinak je soužití našich rodin se psem totožné.

A už je týden pryč a já jsem dočetla nový editorial – a zase trefa! Dobře naladěná si po přečtení poslední stránky přílohy DOMA jdu opatřit něco jarního do bytu. P.S.: Přikládám fotku našeho psa Dana.

JITKA VYMĚTALOVÁ, E-MAIL

NÁVŠTĚVA

Zaujala mě návštěva u architekta, který byty navrhuje, ale i sám do nich vyrábí různé doplňky. Autoři dopisů získávají vonné sáčky do skříně Sakura Wardrobe Sachet s jemnou sladkou vůní třešňového květu a rýžového mléka. Stačí je pověsit do skříně a oblečení bude provoněno jemnou vůní. po dobu 8–10 týdnů. Více na

Když jsem byla malá, v obchodech nic moc nebylo. Otec si v práci občas půjčoval vzácné zahraniční časopisy o bydlení a tvořil. V křeslech se sice dalo sedět, ale nepřipadal­a mi tenkrát dost ,nóbl‘.

Ze všech výtvorů se v kůlně na chatě nakonec zachránila barová stolička s kovovým podnožím, které kdysi svařoval kamarád kutil. A já nedávno podobnou zahlédla v obchodě s moderním nábytkem.

Takže sorry, tati!

EVA VESELÁ, DOBŘÍŠ

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia