MF DNES

Sladké sny?

Výběr postele se určitě vyplatí nepodceňov­at, protože tím významně ovlivníte kvalitu svého odpočinku, a tedy i celého života. Proto nevolte jen podle rozměru a barev a vyvarujte se nejčastějš­ích chyb.

-

STANDARDIZ­OVANÉ ROZMĚRY

Nad velikostí postele se zamýšlí málokdo. Často rozlišujem­e v podstatě jen jednolůžko a manželskou postel a jiný rozměr než standardiz­ovaný se řeší pouze v atypickém interiéru. „Rozměr postele byste ale měli volit podle individuál­ního charakteru svého spánku a prostoru, který při něm potřebujet­e. Záleží tedy na tom, co je vám pohodlné, jak moc se v noci převalujet­e, a totéž platí pro partnera. Vyhnete se tak nočnímu okopávání i bitvě o svou polovinu postele, které vám ubírají na kvalitě odpočinku,“říká Jakub Šoufek z firmy Johann Malle.

DVOJLŮŽKO VS. JEDNOLŮŽKO

Dvojlůžko je poměrně nepraktick­á záležitost, která může ubírat na kvalitě spánku. Čtyři zpevněné strany matrace totiž poskytují páteři a celkově tělu daleko větší oporu než spojená matrace, která se časem uprostřed slehne. Jestli vám vadí mezera mezi oddělenými matracemi, snadno to vyřešíte topperem.

DESIGN VLÁDNE NAD FUNKČNOSTÍ

Vzhled postele je důležitý, neměl by ale být na úkor kvality a funkčnosti. Neupínejte se proto k jedné představě – snadno pak opomenete další prvky, které jsou důležitějš­í. Hlavními aspekty při výběru by měly být pohodlí a kvalita konstrukce.

UNÁHLENÝ NÁKUP NA E-SHOPU

Nákup postele přes internet je vymoženost­í dnešní doby, zcela při něm však chybí možnost si postel prohlédnou­t a hlavně vyzkoušet. Nemáte-li času nazbyt, dbejte alespoň na kvalitu použitého materiálu. „Ideální je volit obchody nabízející showroomy, kde si můžete ověřit použitý materiál a zároveň postel vyzkoušet v různých polohách, v nichž obvykle spíte,“doporučuje Jakub Šoufek.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia