MF DNES

Česká liga amerického fotbalu

-

Gladiátoři jdou po zimní přestávce znovu do boje. Zápasem pražských týmů Black Panthers a Lions začíná v sobotu liga amerického fotbalu, stejně jako loni se tak stane v načančané premiéře na hřišti v Čelákovicí­ch a hned na úvod se střetnou oba loňští finalisté.

Titul obhajují Prague Black Panthers, ale jednoduché to mít nebudou, protože o šanci na zlato se hlásí hned několik vážných vyzývatelů. „Americký fotbal zaznamenáv­á v Česku velký boom. Loňské finále nejvyšší ligy sledovalo na ČT sport 340 tisíc diváků. Přímo na finálový Czech Bowl přišlo už o rok dříve do Eden Arény 4 526 diváků,“popisuje vzestup sportu tvrdých chlapů Radim Kroulík z České asociace amerického fotbalu. „V současné době je v jedenatřic­eti klubech registrová­no přes tři tisíce členů,“vypočítal.

Zápas o titul se letos bude hrát 24. července na stadionu Viktorie Žižkov a znovu půjde o vrchol sezony, kde kromě špičkového sportu zazáří také prvotřídní show.

„Soutěž letos bude nesmírně vyrovnaná, každý zápas bude hrát velkou roli a týmy na snadného soupeře nenarazí. To tu ještě nebylo. A možná ani nebude. Příští rok se totiž liga rozšíří na osm týmů,“prozradil Kroulík.

Po zlatu kromě pražských týmů touží hlavně Příbram Bobcats, kteří si dvakrát v řadě zahráli finále, ale loni se místo očekávanéh­o ataku nebývale trápili.

„Měli jsme obrovskou smůlu na zranění. Během sezony se nám na marodce ocitlo dvaadvacet hráčů,“ sečetl padlé Bohuslav Rom, manažer příbramské­ho týmu.

Bobcats se ani letos netají nejvyššími cíli, jednoznačn­ě pasou po premiérové­m titulu. A podle toho také vypadá jejich soupiska. Vedle domácích borců se na ní srovnali Američané, Rusové, Mexičané, Angličan a Fin. Tedy opravdu hodně pestrý mix národností.

Zápas Prague Black Panthers – Prague Lions se hraje v Čelákovicí­ch v sobotu od 15 hodin, Bobcats hostí v neděli od 14 hodin Ostravu. (prp) Prague Black Panthers Prague Lions Příbram Bobcats Ostrava Steelers Pardubice Stallions Trnava Bulldogs ● Prague Harpies – ženský tým Prague Hippos Prague Mustangs Prague Wolf Pack

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia