MF DNES

Investor prodal projekt přezdívaný maršmeloun

-

Práce na obnově jednotlivý­ch částí domu trvaly celkem dvacet měsíců. Nyní jsou opravené veškeré interiéry

Italský developer prodává společnost, která vlastní projekt výstavby bytového domu v Praze 1 zvaného maršmeloun. Rozhodl se tak po osmnácti letech příprav stavby u Anežského kláštera. Předkupní smlouvu podepsal s českou firmou, ale nespecifik­oval, se kterou. Prodej by měl být dokončen za několik měsíců.

Developer Francesco Augusto Razetto tak podle svých slov učinil především kvůli úředníkům a systému, který podle něj umožňuje různým občanským iniciativá­m zasahovat do projektů i mimo správní řízení. „Uzavřel jsem předkupní smlouvu, na základě které chci prodat společnost, protože moji společníci bohužel jsou již v pokročilém věku. Jeden z nich má více než 85 let, druhý téměř 80, a když jsme se vydali před 18 lety společně na tuto cestu, mysleli jsme si, že projekt skončí daleko dříve. Takže mě požádali, abych společnost prodal,“řekl.

Razetto je jednatelem společnost­i Praga Progetti e Investimen­ti, která vlastní jen tento jediný projekt.

Česká televize počátkem března uvedla, že stavba má platné stavební povolení. Stavební úřad vydal povolení už v červnu 2015, jeho platnost však byla pozastaven­a, neboť stavbou se zabýval pražský magistrát i ministerst­vo kultury. Investor stavby by ale měl stavbu zahájit do června, dvouletá lhůta se totiž počítá od prvotního rozhodnutí. Podle informací ČTK stavební povolení ještě není pravomocné. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia