MF DNES

Srovnání Kanada na olympiádě

-

kusme drze předběhnou­t čas do února 2018 a nahlédnout do hokejové arény v Kangnungu. V Jižní Koreji se schyluje k olympijské­mu mači Kanada–USA, v němž by se mohlo střetnout čtyřicet velmistrů svého oboru.

Crosby proti Kaneovi. McDavid proti Matthewsov­i. Price proti Quickovi. Vzrušení se stupňuje, z přehlídky slavných jmen přechází zrak... Jenže to by se musel stát div.

Byť se dle zákulisníc­h zvěstí dál jedná, bylo by bláhové očekávat, že se znesváření mocipáni z NHL a MOV ještě domluví na účasti hokejových kapacit na hrách.

A tak si upravme představy do skromnější­ch poloh. Doba i místo zůstávají, k úvodnímu buly se chystají v dresech s javorovým listem Talbot se Szczechuro­u, proti nim Američané Stoa a Arcobello. Brankářský souboj podstoupí Scrivens se Zapolským.

Bože, jak hluboko jsem klesla, špitne si zimní olympiáda. Bez perel z bohaté zámořské soutěže se načančaná dáma promění v tuctovou hospodyňku od sporáku.

Zpátky do pravěku

Po spektakulá­rních kláních v Naganu, Salt Lake City, Turíně, Vancouveru a Soči se hry vrátí do minulého tisíciletí, do zimy 1994.

Hlavně oba severoamer­ické týmy bez stovek machrů z NHL nasadí výběry ztroskotan­ců potloukají­cích se po světě. Jejich šance na zlato se ještě víc scvrknou, neobdrží-li propustku do Asie ani „farmáři“z nižší AHL, o čemž se teprve rozhodne.

O mnoho příslušník­ů národní elity ●

Crawford, Holtby, Price. Burns, Doughty, Giordano, Keith, Pietrangel­o, P. K. Subban, Vlasic, Weber. Benn, Bergeron, Crosby, Duchene, Getzlaf, Marchand, McDavid, Scheifele, Seguin, Stamkos, Tavares, Toews.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia