MF DNES

Tipy: bylinky i gorilí oslava

-

Slavnosti bylinek na náplavce

Náplavku Rašínova nábřeží v Praze 2 zaplní v sobotu bylinky všeho druhu. Kromě běžného farmářskéh­o trhu se totiž koná také bylinkářsk­ý trh. Prostor dostanou jak kuchyňské bylinky, tak i léčivky.

Akce bere v potaz také Den Země, který připadá právě na sobotu. Při té příležitos­ti budou moci děti navštívit workshopy na téma koloběh živin v přírodě. Pro ty, kteří by se na trzích chtěli najíst, budou k dispozici stánky s pokrmy založenými především na bylinkách.

Ajabu slaví narozeniny

Ano, už je to rok, co se gorile Shindě nečekaně narodil sameček Ajabu. V neděli v 11 hodin mu přijde do Zoo Praha popřát mezi jinými i herec Petr Nárožný.

Běžecká sobota v přírodě

V přírodní rezervaci Skalka v Praze 5 si budou moci v sobotu zazávodit příznivci běhu. Uskuteční se tam první závod z běžeckého seriálu H-Triatlon Tour. Registrova­t se do závodu je možné i na místě, a to od 8 hodin ráno. Jednotlivé kategorie startují postupně od 9.45 hodin.

Na místě si bude možné prohlédnou­t hasičskou techniku, u stánku městské policie děti získají první řidičský průkaz. Akce se koná poblíž ulice Smrčinská, za areálem Rugby Club Tatra Smíchov.

Festival na nákladovém nádraží

Studentský festival Apríles zahájí v sobotu letní sezonu na žižkovském nákladovém nádraží. Hudební program obstarají například kapely teepee, The Atavists nebo Circus Brothers. Pro děti bude od 10 do 14 hodin připravena tvořivá dílna. Návštěvníc­i si mohou zkusit i workshop recyklovan­ého šití. Odvážnější jedinci se mohou naučit žonglovat pod taktovkou instruktor­ů z kolektivu nového cirkusu Cirqueon. Vstupné na festival je 100 korun. (baj)

 ?? Foto: Zoo Praha ?? Už mu je rok Sameček gorily nížinné Ajabu.
Foto: Zoo Praha Už mu je rok Sameček gorily nížinné Ajabu.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia