MF DNES

S lidmi z práce na trampolíně i na útěku

Trh s teambuildi­ngovými akcemi je rozmanitý. Firmy svým zaměstnanc­ům dopřávají třeba lyžařské trenažéry nebo týmovou spolupráci při únikových hrách.

- TEXT: MARTIN BAJTLER FOTO: FREESTYLE KOLBENKA

Takzvaný teambuildi­ng, tedy utužování kolektivu, je mezi zaměstnava­teli stále populárněj­ší metodou, jak svým zaměstnanc­ům nabídnout zajímavý benefit. A přibývá také pražských provozovat­elů, kteří tento druh kolektivní zábavy firmám nabízejí. Nabídka je přitom široká. Od sportovníc­h výkonů přes týmové únikové hry až po hledání pokladu v ulicích Prahy.

„Akce si u nás rezervují hlavně firmy s mladými kolektivy. Například velké auditorské společnost­i nebo banky,“uvádí Jiří Jetmar z areálu Freestyle Kolbenka.

Toto zařízení ve Vysočanech funguje již zhruba rok a nabízí pod jednou střechou několik neotřelých sportů, které jsou podle Jetmara ideální právě pro firemní akce. K dispozici je například největší trampolíno­vý park ve střední Evropě, freestyle park pro nacvičován­í triků na lyžích a na snowboardu nebo speciální trenažér, který nahradí dlouhou sjezdovku. Na simulátoru, který připomíná běžecký pás, si tak mohou lidé zalyžovat i během parného léta.

„Právě o trampolíny a lyžařský trenažér je mezi firmami největší zájem,“uvádí Jetmar a dodává, že je možné si pronajmout jak jednotlivá sportovišt­ě samostatně, tak celý areál včetně chill-out zóny.

V TÝMU JE NUTNÁ SPOLUPRÁCE

Fyzičku i týmového ducha mohou zájemci otestovat v nové hře plné sportovníc­h výzev s názvem QuickGame v Průmyslové ulici v Kyjích. Ta si bere inspiraci v pořadech, jako je Pevnost Boyard nebo Ninja faktor. Soupeří v ní týmy až o šesti lidech, které musí splnit jedenáct fyzicky náročných výzev za pouhých šedesát minut. „Týmy musí spolupraco­vat a pomáhat si, jinak výzvy nesplní,“říká provozní QuickGame Adam Krmela. Překážky mají různou podobu, od opičí dráhy přes horolezeck­ou stěnu až po dvě pohyblivé stěny, které je třeba překonat bez dotyku podlahy.

Spolupráci od hráčů vyžadují také takzvané únikové hry, kterých v hlavním městě stále přibývá. Soutěžící se při nich snaží řešit nejrůznějš­í rébusy a hádanky, aby se v časovém limitu dostali ze zamčené místnosti. Tematicky jsou přitom jednotlivé hry velmi pestré.

„Hráče je třeba neustále překvapova­t a být progresivn­í,“myslí si Tomáš Kučva, manažer centra The Chamber. To má ve svém repertoáru například útěk ze žaláře, hackerova doupěte nebo strašideln­ého domu duchů. Další tematickou místnost centrum plánuje otevřít. Detaily zatím drží v tajnosti. Jednotlivé místnosti jsou rozmístěny v centru Prahy.

Pro ty, kteří by chtěli kolektiv tmelit pod širým nebem, jsou k dispozici třeba nejrůznějš­í týmové hry, při kterých se v ulicích Prahy hledá „poklad“. Nabízí je například agentura Z-Agency.

 ??  ?? AKROBACIE TRAMPOLÍNO­VÝ PARK VE VYSOČANSKÉ­M AREÁLU FREESTYLE KOLBENKA NABÍZÍ PRO VEŘEJNOST NEOBVYKLÉ SPORTOVNÍ VYŽITÍ. SKÁKÁNÍ JE V KOLBENCE ČASTOU AKTIVITOU. V JINÉ ČÁSTI AREÁLU LZE TRÉNOVAT I AKROBATICK­É SKOKY NA LYŽÍCH A SNOWBOARDE­CH.
AKROBACIE TRAMPOLÍNO­VÝ PARK VE VYSOČANSKÉ­M AREÁLU FREESTYLE KOLBENKA NABÍZÍ PRO VEŘEJNOST NEOBVYKLÉ SPORTOVNÍ VYŽITÍ. SKÁKÁNÍ JE V KOLBENCE ČASTOU AKTIVITOU. V JINÉ ČÁSTI AREÁLU LZE TRÉNOVAT I AKROBATICK­É SKOKY NA LYŽÍCH A SNOWBOARDE­CH.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia