MF DNES

J

-

e dotěrný jako komár. Mrštný jako lasička. Chytrý jako opice. Oddaný jako pes. Nepříjemný jako štěnice. Pilný jako mravenec. Vytrvalý jako velbloud. A když se zapomene, dokáže být nebezpečný jako nosorožec. Jako v úterý, kdy v ostrém skluzu sundal Warda-Prowse ze Southampto­nu.

Někdy to skutečně vypadá, že nejlepší fotbalista anglické ligy N'Golo Kanté umí prakticky všechno, ale jeho trenér v Chelsea si to jaksi nemyslí. „Kanté je výborný, ale může být ještě lepší. Musí dál pracovat na svých slabinách,“prohlásil Antonio Conte. Slabiny? Ale jděte, trenére! Francouzsk­ý záložník by mohl častěji vykouzlit finální přihrávku, dávat víc gólů (1 v sezoně) a dostávat méně žlutých karet (9), ale nechtějme po něm, ať je dokonalý.

Jen jednou v historii se našel tak prospěšný defenzivní záložník. Jmenoval se Claude Makélélé a kromě jiného vyhrál Ligu mistrů s Realem Madrid a dva anglické tituly s Chelsea.

Kanté má nakročeno, aby byl ještě lepší. Je fotbalovým motorem, který povýšil defenzivní řemeslo v umělecké dílo. Sedmička, kterou nosí Kanté na dresu, dostává nový rozměr.

Oblíbené číslo od nepaměti patřilo ofenzivním dravcům, obdivovaný­m machrům. Ať to byli v dávnověku Garrincha, Stanley Matthews nebo Raymond Kopa.

Po nich přišli George Best, Allan Simonsen, Luis Figo, Andrij Ševčenko, David Beckham nebo Raúl.

Teď je symbolem hlavně Cristiano Ronaldo.

A taky nezdolný prcek N'Golo Kanté, který podruhé během dvou

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia