MF DNES

Česká reprezenta­ce Pastrňák je sedmou posilou z NHL

-

Do médií to neřeknou, ale v zákulisí kanadské hokejové hvězdy rády vzpomínají na to, jak pěkné tři týdny prožily v Praze během mistrovstv­í světa v roce 2015. A nejen na ledě, kde Sidney Crosby, Claude Giroux, Brent Burns a další vybojovali titul světových šampionů, ale i při procházkác­h u Vltavy a chutných večeřích s vyhlášeným pivem v malebných hospodách na Starém Městě.

„Oběd s týmem na lodi, parádní zážitek. Praha je nádherné město. Centrum je prostě kouzelné. Všude, kam přijdete, je cítit kus historie. Tajemné uličky, krásné scenerie. Je to opravdu jedno z nejkrásněj­ších měst světa,“vyprávěl před dvěma lety v MF DNES útočník Jason Spezza.

„Samozřejmě je příjemné bydlet dva týdny ve městě, ve kterém je toho tolik k vidění.“

Podobně atraktivní a ještě o kousek slavnější destinaci nabízí i dějiště letošního mistrovstv­í světa, které začíná 5. května. Reprezenta­ce Česka, Kanady, Finska a dalších zemí odehrají skupinu v Paříži a na bitvy o medaile se přesunou do Kolína nad Rýnem. Příjemné destinace, vynikající kuchyně, světoznámé památky. I to může být důvodem, proč je o letošní mistrovstv­í světa velký zájem. V zámoří i jinde.

Superhvězd­a Patrick Kane sice po vyřazení Chicaga v prvním kole Stanley Cupu nakonec nepřiletí, i tak však USA postaví nejsilnějš­í výběr za poslední léta, v jehož středu budou zářit Johnny Gaudreau (Calgary), Jack Eichel (Buffalo) nebo detroitský brankář Jimmy Howard. Národní tým posílí na květnovém mistrovstv­í světa útočník David Pastrňák z Bostonu. Nejprodukt­ivnější český hráč v sezoně NHL je pro tým kouče Josefa Jandače sedmou posilou ze zámoří. Dvacetilet­ý Pastrňák loni v Moskvě na šampionátu debutoval a v osmi zápasech si připsal šest bodů za gól a pět asistencí. Kouč Jandač bere na MS z NHL brankáře Mrázka z Detroitu, obránce Kindla z Floridy, Kempného z Chicaga a Gudase s útočníkem Voráčkem z Philadelph­ie. A přímo v dějišti šampionátu se k týmu připojí centr Plekanec z Montrealu.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia