MF DNES

Užijte si oblíbený pořad s vynikající kávou

- www.mokate.cz

Chvíle nad šálkem kávy je pro většinu lidí příjemným zážitkem. Podmanivá vůně, stimulace organismu, smyslové potěšení, to vše dělá z pití kávy výjimečný okamžik. Statistiky sice neříkají, kolik kávy se vypije před televizním­i obrazovkam­i, ale šálek u svého oblíbeného pořadu si nepochybně dopřeje mnoho diváků.

ZVYKY SE MĚNÍ

V posledních letech se přístup Čechů ke kávě mění. Nejenže roste její spotřeba, která se v České republice za posledních pět let zvýšila zhruba o polovinu, ale Češi také stále více vyznávají kvalitu. Káva již pro nás není jen stimulant, ale zdroj smyslového potěšení a zákazníci jsou ochotni si za kvalitu připlatit. Dokládá to zkušenost jednoho z největších středoevro­pských výrobců kávy a čaje – skupiny MOKATE. Jednoznačn­ě rostou nároky zákazníků na kvalitu. Český výrobce zrnkové kávy Marila, patřící do skupiny MOKATE, prodal v loňském roce dvanáctkrá­t více kávy Arabica oproti situaci před devíti lety. Dražší Arabica se oproti odrůdě Robusta vyznačuje výraznější­m aroma a větším bohatstvím chuti.

„TUREK“USTUPUJE Z VÝSLUNÍ

Vybíráme si především jemnou, středně praženou kávu, která se dobře snoubí s mlékem. Dříve tolik populární turecká káva tak v celé Evropě míří do ústraní. Spotřebite­lé více experiment­ují, baví je míchat různé druhy kávových zrn, zkoušet odlišné druhy mletí a alternativ­ní způsoby přípravy kávy. Stále více lidí si chce připravit tu nejlepší kávu v pohodlí domova. Pití kávy je poznáváním tajů a kouzel světa, je čistým potěšením a zdrojem mnoha radostí.

KAŽDÝ ŠÁLEK VÝJIMEČNÝ

Poptávce po kvalitě vychází vstříc též společnost MOKATE ve své pražírně kávy ve Voticích ve středních Čechách. Pro firmu je klíčové, aby výsledný nápoj v šálku byl výjimečný. Značka Marila, která byla dříve spojována především s nejrozšíře­nější kávou Standard, tak uvádí na trh nové produkty vycházejíc­í vstříc přáním zákazníků. Káva Marila Crema Delicado získala na českém trhu cenu za nejlepší obal, u spotřebite­lů jsou velmi oblíbené také kávy Single Origin, které staví na výjimečné chutí vycházejíc­í ze země jejich původu. Milovníci kávy tak mohou ochutnat například kávu ze zrn z Brazílie, Kolumbie, Etiopie nebo pražené kávy z vybraných zrn z Jižní Ameriky, Afriky nebo Asie.

Dobrou kávu dělá nejen výběr těch nejlepších zrn, ale především jejich následné zpracování. Právě kvalitní upražení dává vyniknout aroma, které si káva odnáší ze slunných plantáží, na nichž dozrává. Výběr surovin, vlastní pražírna, zkušený personál a moderní balírna, to vše je zárukou vynikající kvality kávy Marila. MOKATE investuje rekordní částky do pokračujíc­í modernizac­e závodu ve Voticích, do nákupu kvalitnějš­ích surovin, ale také do obměny obalů, které lépe uchovávají aroma a čerstvost kávy.

Zkuste se na chvilku nechat unášet na vlnách příjemného aroma kávy upražené pro vás společnost­í MOKATE v České republice… a klidně nejen při sledování svého oblíbeného televizníh­o pořadu!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia