MF DNES

Sparta zmatkovala, ale body má. Rada slavil na hřišti

- — David Čermák

Proti silným soupeřům? Velmi dobrá. Proti těm, které by měla jasně přehrát? Nepřesvědč­ivá. Taková je v posledních týdnech fotbalová Sparta.

V minulém kole doma porazila mistrovsko­u Plzeň, ale včera znovu málem ztratila body s outsiderem, který se třepe o udržení v lize.

Na rozdíl od zápasu v Jihlavě ale v utkání s Příbramí ostudu nedopustil­a. Gólem z nastavenéh­o času urvala vítězství 2:1 a domácí poslala na poslední místo tabulky.

Jak si ale sparťané zase zavařili! V Jihlavě kiksem nabídl soupeři gól stoper Holek, tentokrát vyrobil obrovskou

Letos nemohou. Tedy pardon, teoreticky ještě ano – ale kdyby se snad našel odvážlivec, který by si chtěl vsadit, že Arsenal nenáviděné­ho soka přeskočí, našel by tuhle možnost v nabídce sázkových kanceláří s kurzem 500:1.

Zítra večer možná naděje vyprchá úplně. Dva londýnští sousedi, jejichž stadiony od sebe dělí jen čtyři míle, jdou proti sobě. Kdyby Tottenham zvítězil, získá jistotu.

„Kdyby, kdyby, kdyby... Copak mám pořád na tiskovkách odpovídat na to, co se stane, pokud se naplní nejhorší možný scénář?“soptil při téhle zmínce Arsene Wenger, kouč Arsenalu. „Uděláme všechno pro to, aby se naplnil ten nejlepší!“

Ale i on si musí přiznat, že tuhle vývrtku už asi jeho tým nevybere. Arsenal na největšího soupeře nabral propastnou ztrátu čtrnácti bodů a potřebuje se hlavně přiblížit první čtyřce.

Teď musíme myslet na důležitějš­í věci, než že v tabulce můžeme být výš než Arsenal.

chybu záložník Vácha. Do konce první půle zbývalo pět vteřin, Sparta o gól vedla, stačilo přihrát dopředu nebo balon podržet, zkrátka nezmatkova­t.

Místo toho přišla přihrávka na vlastní branku, přímo na rozběhnuté­ho příbramské­ho kapitána Rezka, který nezaváhal.

„Máme balon na noze, do poločasu pár vteřin... my se otočíme dozadu a dopadne to takhle,“zlobil se v poločasové­m televizním rozhovoru útočník Josef Šural.

Právě díky němu nakonec Sparta zápas výsledkově zvládla. Po čtyřech minutách dal hlavou vedoucí

Na tu má pětibodovo­u ztrátu, ale o zápas méně než čtvrtý Manchester City a o dva než třetí Liverpool. Vítězství ho dostane zpátky do hry, po porážce už bude naděje titěrná.

A Tottenham? Ten hraje o titul, i když by to před pár týdny málokdo čekal. Ligu měla skvěle rozjetou Chelsea, v únoru vedla už o dvanáct bodů, ale z posledních pěti utkání dvakrát prohrála a náskok se smrskl na třetinu.

Zato dlouho nenápadní Londýňané gól, v nastavení trefil tři body. Pokaždé mu balon parádně připravil Vatajelu, který opět zahrál výborně.

„Bóža předvedl podobný výkon jako proti Plzni. Jeho nasazení se vyplatilo,“chválil trenér Petr Rada.

Ten vítěznou trefu slavil hodně emotivně: vběhl na trávník a radoval se s hráči, takže ho rozhodčí musel na zbylých pár vteřin vykázat na tribunu. Tam se po závěrečném hvizdu objímal s fanoušky Sparty.

„Mourinha jsem taky viděl, jak se na hřišti klouže po kolenou,“usmál se Rada. „Byla to spontánní radost, za to se na mě nikdo nemůže zlobit.“

1. FK Příbram AC Sparta Praha FC Vysočina Jihlava FC Zbrojovka Brno

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia