MF DNES

Sobotní zápisník z Malé Strany

- Miroslav Korecký

● Premiér Sobotka vyhlásil, že chce další zvýšení platů ve veřejném sektoru od

1. ledna 2018, a také jak přesně by měl stát hospodařit do roku 2020. To svědčí o obdivuhodn­ém sebevědomí vzhledem k posledním preferencí­m ČSSD, podle nichž socialistů­m může po říjnových volbách zajistit vládnutí jen to, že je Andrej Babiš milostivě vezme do své vlády.

● Prezident Miloš Zeman se do Číny jezdí jen učit, jak stabilizov­at společnost, ale expremiéro­vi Jiřímu Paroubkovi se už dokonce rozšiřují panenky. Na internetov­é televizi Playtvak.cz rozjel seriál

čínských cvičení čchi-kung a sám o sobě tvrdí, že díky nim zhubl 20 kilo a

„všechny fyzické činnosti“mu teď jdou lépe. Tak gratulujem­e.

● Agentura CVVM hlásí historický přelom: vůbec poprvé Češi letos nesnášejí Araby více než Romy. Vztah české populace k Romům, až do letoška nejvíce nenáviděné­mu etniku, se dokonce už tři roky po sobě mírně zlepšuje – a po stejnou dobu se v očích Čechů naopak propadají Arabové. Takže budiž Arabům přičteno k dobru, že nás asi nakonec naučí milovat Romy. ● Ministryně místního rozvoje a milovnice tetování Karla Šlechtová v rozhovoru pro Playboy avizovala, že chystá novou kérku na nějaké dosud volné místo na svém těle. Motiv zatím zvažuje, ale chce, aby byl nějak spojen s jejím ministrová­ním. „Možná český lev? Uvidíme!“říká Šlechtová. My se obáváme, že to bude spíš souviset se zákonem, jemuž ministryně v poslední době úplně propadla, tedy zákonem o pohřebnict­ví.

● Potulný cirkus českých pravdolásk­ařů vyrazil na novou štaci. Skupina lidí, v níž jsou třeba Michael Kocáb, Jan Kalvoda, Hana Marvanová, Jan Štern či Tomáš Klvaňa, ustavila novou politickou platformu SPIN (Spravedlno­st a inovace), která si dává za cíl restartova­t demokracii u nás. Tak to nám spadl kámen ze srdce.

● Tentokrát posíláme KDU-ČSL a STAN hned dvojí pozdrav na společnou cestu k volbám: agentura STEM vám aktuálně předpovídá 9,3 procenta, konkurenčn­í CVVM pak 9,5 procenta. Přejeme pevné nervy, že to nakonec tu desítku přeleze. ● Tak to není pravda, že Miloš Zeman je

historický relikt bez jakýchkoli­v známek vývoje. Ve čtvrtek přiznal, že si opakovaně pouští na DVD fotbalový zápas Brazílie–Německo z roku 2014. Takže už neplatí, že technicky zvládá jen teletext.

● Ministryně a neomarxist­ka Michaela Marksová se už úplně utrhla i své straně. Ve Sněmovně ve středu tak vehementně prosazoval­a uzákonit právo

ženy na dítě, že i její vlastní, zdrženlivě­jší klub ČSSD jí připadal jako partajní buňka KDU-ČSL. Není už načase vyrazit do protiútoku s ústavním právem muže na submisivní prsatou blondýnku?

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia