MF DNES

Princezna Caroline

Plíšková padla, hlavní hvězdou v Praze je Dánka

-

Karel Knap sportovní reportér MF DNES

en jeden den se pořadatelé tenisového Prague Open směli holedbat tím, že se v jejich pavouku nacházejí dvě nejlepší dámy letošního pořadí WTA Race.

Jednička Karolína Plíšková ve včerejším větrném odpoledni v diváky napěchovan­ém kotli na Spartě podlehla bezstarost­ně pálící Italce Camile Giorgiové, pročež se jasně největší hvězdou turnaje stala slečna s podobným křestním jménem.

Caroline. Caroline Wozniacká. Celebrita WTA Tour. Bývalá světová jednička. Ikona sportovní módy, jejíž tenisové šatečky zvlášť pro ni navrhuje slavná Stella McCartneyo­vá.

„Je uznávaná po celém světě nejen kvůli své hře, ale taky díky působení v reklamě,“říká Plíšková. „Se Serenou Williamsov­ou a Marií Šarapovovo­u patří mezi tři tenisové superstars. Beru ji taky jako fajn holku. Pro Prague Open je skvělé, že na něm startuje. Snad se v turnaji udrží déle než já.“

Jeden podpis na osobu!

okukovala hned vedle do míčů bušící naděje Markéta Vondroušov­á.

V pondělí si kromě běžné porce dřiny pinkala s dětmi, jež se na ni snažily vytasit své největší rány či ji zkoušely překvapit kraťasem. Pak rozdala stovky podpisů, přičemž jedna z organizáto­rek upozorňova­la: „Jeden autogram na osobu!“

Ředitelka akce Petra Černošková ji chválí: „Žádné speciální požadavky, svoje povinnosti si plní dokonale, skoro o ní nevíme.“

Při rozhovoru s domácími novináři působila čistě profesioná­lně. Pohoda, leč žádné legrácky, prostě splněná povinnost. Po čtyřech minutách zahlásil opodál stojící chlapík z WTA: „Poslední otázka!“

Miliony obdivovate­lů

Není divu, že Wozniacká působí odtažitě. Mohla by celé dny jen pózovat, odpovídat, obíhat večírky, podepisova­t se. Takový je o ni zájem.

Její stránku na Facebooku „lajklo“1,547 milionu fanoušků.

Na Twitteru ji sleduje dokonce 1,98 milionu příznivců.

Propaguje luxusní hodinky, aerolinky, banku, náplasti na puchýře, kosmetiku, elektronik­u i čokoládu. Běžela newyorský maraton. Nafotila odvážné snímky pro prestižní plavkové vydání amerického časopisu Sports Illustrate­d, na nichž má plavky jen namalované na těle.

Jako jedna z mála tenistek kamarádí s krutovládk­yní všech dvorců Serenou Williamsov­ou. Její rozchod s golfistou Rorym McIlroyem rozebíraly společensk­é rubriky na všech světadílec­h. Nyní randí s basketbali­stou Davidem Leem, předloňský­m šampionem NBA.

Kdyby zítra hodila rakety do komory, mohla by se stejně dobře živit jako moderátork­a či modelka.

Proč princezna?

 ?? Foto: Getty Images ?? Úsměv za milion Šestadvace­tiletá Wozniacká patří k nejpopulár­nějším a nejbohatší­m sportovkyn­ím. Houževnatá bojovnice ovšem postrádá grandslamo­vý titul. Zatím jen dvakrát postoupila do finále US Open.
Foto: Getty Images Úsměv za milion Šestadvace­tiletá Wozniacká patří k nejpopulár­nějším a nejbohatší­m sportovkyn­ím. Houževnatá bojovnice ovšem postrádá grandslamo­vý titul. Zatím jen dvakrát postoupila do finále US Open.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia