MF DNES

Nominace 27 jmen pro hokejové mistrovstv­í světa

-

Sympatické.

Vím, jaký je. Je to radostné dítě, kterého hokej dělá šťastným. Ta věta o gauči k němu přesně sedí. Ale otázky, které často dostávám, jestli hráči jedou, nebo ne, by měly směřovat přímo k nim. Já za ně nerozhoduj­i. Přemlouvat nikoho nechceme. Buď chci jet, nebo ne.

Zeptám se na jiného mladíka z NHL. Pavel Zacha neprošel lékařskou prohlídkou, proto nejede. Jenže informaci jste nedostali od něj, jelikož nebral telefony.

Rozhodně to od něj není správná cesta, jak komunikova­t. Mrzí nás to, ale odsuzovat ho nechceme. Nevíme, jaké měl důvody. Nicméně myslím, že ten kluk má svůj život, svoji kariéru před sebou a musí se rozhodovat sám. Způsob komunikace musí volit jinak. Oslovil ho národní tým, oslovil ho s předstihem a několika lidmi. Proto mě mrzí ty doprovodné reakce jeho otce. Já jeho blog nesleduji, ani nechci, on je taková kontroverz­ní postava. Nicméně se ke mně dostalo, že psal, že jsme ho nechtěli. Není to pravda. Ten kluk buď chce jet a udělá pro to všechno, anebo ne. Neřekl nám, že by mu něco bylo, a najednou se po prohlídce všechno změnilo. Ale že jí neprošel, jsme se dozvěděli od generálníh­o manažera New Jersey. On nám nezvedal telefon.

Nepřemýšle­l jste o diplomatič­tější odpovědi? Že byste prostě jen řekl: Zacha neprošel prohlídkou, nejede. Díky příjmení má v tuzemsku hodně antifandů.

Proč? Řekl jsem pravdu a odpovídal poctivě na otázky novinářů. Proč bych kryl Pavla Zachu v jeho nesprávné volbě komunikace? Stejně se mi nelíbilo, jak se vyjádřil před pár týdny Andrej Nestrašil, že ho nikdo nesleduje, nikdo s ním nemluví. To vůbec není pravda. Nemám důvod něco extra tajit, mlžit. Chci být transparen­tní vůči veřejnosti. Pokud budu volit diplomatic­ká ● Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL), Petr Mrázek (Detroit/NHL), Dominik Furch (Omsk/KHL). ● Jakub Krejčík (Kometa Brno), Jan Rutta (Chomutov), Radim Šimek (Liberec), Radko Gudas (Philadelph­ia/NHL), Jakub Jeřábek (Podolsk/KHL), Michal Kempný (Chicago/NHL), Jan Kolář II (Chabarovsk/KHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava/KHL), Libor Šulák (Znojmo/EBEL). ● Michal Řepík, Petr Vrána (oba Sparta Praha), Michal Birner, Roman Červenka (oba Fribourg/Švýc.), Tomáš Hyka (Mladá Boleslav), Jakub Lev (Plzeň), Petr Holík (Zlín), Robin Hanzl (Litvínov), Roman Horák (Podolsk/KHL), Jan Kovář (Magnitogor­sk/KHL), David Pastrňák (Boston/NHL), Tomáš Plekanec (Montreal/NHL), Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL), Jakub Voráček (Philadelph­ia/NHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL). slova, budete mě mít za alibistu. Ale i tak jsme se rozhodli, že ohledně doplňování týmu to do budoucna bude mít na starosti pouze jedna osoba. Ne dvě tři jako letos.

Manažer Martin Ručinský?

Ano. Aby nedocházel­o k podobným kauzám. Komu Pavel Zacha zvedl telefon, komu ne... Bylo to pro nás ubíjející. My chceme jen vědět: Jedeš, nejedeš. Jestliže se s hráčem nemůžeme spojit, považuji to za nefér. Nestalo se, aby někdo z oslovených kluků nereagoval. Včetně Jaromíra Jágra, a to je sakra jiný hráč! Zavolal, řekl, co a jak. Je vychovaný, vycepovaný. Od Pavla to nebyla správná volba. Ale odsuzovat

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia