MF DNES

Šéfe, slibuju. Já zhubnu

Pro Kometu vychytal titul. Marek Čiliak se stal i nejlepším hráčem celého play-off.

-

Robin Krutil sportovní reportér MF DNES

úspěch. Odtud jsem šel do Brna. První sezona byla super, druhá taky s medailí a třetí... Stává se.

Před uplynulou sezonou jste se prý se šéfem klubu Liborem Zábranským vsadil, že zhubnete.

Už dřív jsme se takhle jednou vsadili. Vždycky jsem vážil o trochu víc, než bych měl. Nedělalo mi to problém, ale jsem rád, když ho můžu v něčem porazit. Bylo to nějakých pět šest kil. Míla Peca (kondiční trenér) na mě dával hodně pozor, dělali jsme cvičení na bicyklu, taky vymyslel, že mám za den vypít šest litrů vody.

Cítil jste se pak líp?

Nevím, v play-off už jsem to měl zase zpátky. Nerad vynechávám jídlo, klidně jsem se šel najíst do McDonald’s. Potřebuju doplnit energii a najíst se, abych neměl pocit hladu. Takže jsem teď jedl všechno a na váhu už radši nechodím.

Nemrzí vás, že ani přes skvělé výkony vás nepovolali do slovenské reprezenta­ce?

Už to neřeším, asi mají s brankáři jiné plány. Já jsem si svoje splnil tady a to bylo pro mě nejvíc. Z reprezenta­ce se mi nikdo neozval, na což už jsem zvyklý. Kdyby mi zavolali, tak bych jel, klidně i jako trojka, byl by to bonbónek. Ale nezavolali a tím to hasne. Podívám se na mistrovstv­í v klidu doma s pivem u televize.

V Kometě zůstanete?

Brno uplatnilo opci. A já jsem tu strašně rád, je to pro mě srdcovka.

Nějaký větší brankářský sen nemáte?

Zase se někam posunout, to určitě. Ale ještě jsem ani nezačal řešit, jestli je nějaká možnost. Doteď jsem si užíval, co se nám povedlo. A když zůstanu tady, budu taky šťastný.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia