MF DNES

Tipy MF DNES: Dopravní hra, Bornova díla a trio v zahradě

-

Dopravní hřiště pro děti

Jako součást doprovodné­ho programu pražského maratonu připravila společnost ELTODO pro děti rozlehlé dopravní hřiště na prostranst­ví kolem fontán před Výstaviště­m v Holešovicí­ch. Děti si tam mohou půjčit kola a helmy, případně přijet s vlastní koloběžkou nebo odrážedlem. Budou mít příležitos­t se dozvědět něco víc o pravidlech silničního provozu a také si svoje znalosti ověřit při soutěži. Dvakrát denně se koná slosování správně vyplněných herních kartiček. Dopravní hřiště je v provozu od včerejška až do soboty. Dnes a zítra od 10 do 20 hodin. Jeho využití je zdarma.

Hold dílu Adolfa Borna

Museum Kampa připravilo retrospekt­ivní výstavu Adolfa Borna, přístupná bude až do 31. července. Adolf Born úspěšně zasáhl do celé řady oborů, exceloval v kresleném humoru, ilustraci knih, animovaném a loutkovém filmu, scénografi­i či kostýmní tvorbě. Proslulé jsou také jeho volné akvarely, pastely či litografie, linoryty, lepty a další grafické techniky. Born je podle kurátorů výstavy z hlediska tvůrčího dosahu a vlivu osobností srovnateln­ou snad jen s Josefem Ladou. Vstupné je 260 korun, snížené 130 korun, rodinné 420 korun.

Koncerty nejen v botanické

Cyklus nedělních koncertů vážné hudby pod širým nebem začíná tuto neděli v Botanické zahradě Praha vystoupení­m Tria Boema. Zaposlouch­at se do klasické hudby mezi květinami je možné od 17 hodin v Ornamentál­ní zahradě. Nedělní koncerty se konají také v zoo, kde začínají ve 13 hodin, a v Trojském zámku, kde se hraje od 15 hodin.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia