MF DNES

Nová stopa: otčím ji chtěl zabít

-

Artur Janoušek reportér MF DNES

Když policisté krátce po zmizení dvanáctile­té Michaely Muzikářové z Ústí nad Labem letos v lednu mluvili o tom, že hlavním podezřelým je její otčím Otakar S., nebyla to jen jedna z mnoha verzí. Jak MF DNES zjistila, policisté mají informace, podle nichž se muž pokusil Míšu už jednou zabít. A spolu s ní i její matku a sebe.

„Mohu potvrdit, že prověřujem­e veškeré jeho chování, které by mohlo zakládat skutkovou podstatu trestného činu,“řekl státní zástupce Vladimír Jan.

Podrobnost­i odmítl sdělit s tím, že jde o neveřejné prověřován­í. Případ vyšetřuje severočesk­á policie. „Prověřujem­e to jako pokus o vraždu,“sdělil vedoucí odboru obecné kriminalit­y krajské policie Martin Charvát. S dalšími dotazy odkázal na tiskové oddělení. To však odmítá cokoli sdělit.

„V případu pohřešovan­é nezletilé Michaely Muzikářové nebudeme poskytovat žádné informace,“uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

MF DNES se podařilo zjistit, co konkrétně policie prověřuje. Události jednoho dne z loňského prosince popsala policii dívčina matka Eva Muzikářová.

Všichni tři byli tehdy v bytě Muzikářový­ch. Otakar S. údajně nasypal do čaje prášky na spaní, a když se Eva Muzikářová a její dcera napily a usnuly, pustil v bytě plyn. Pak se napil také a ulehl. Všichni naštěstí přežili. Pár dní nato se Míša ztratila.

 ??  ?? Pohřešovan­á Michaela Muzikářová
Pohřešovan­á Michaela Muzikářová

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia