MF DNES

Americkým velvyslanc­em má být Steve King

- Václav Janouš

Novým velvyslanc­em USA v Česku nebude bývalá manželka amerického prezidenta Ivana Trumpová, ale zřejmě dosavadní kongresman Steve King. Uvedl to včera server Aktuálně.cz s odkazem na dva nezávislé zdroje z české diplomacie. Americké velvyslane­ctví se k informaci odmítlo vyjádřit. Kinga předchází pověst konzervati­vce s odmítavým postojem k migraci a právům sexuálních menšin. (voj) Vlak neměl šanci zastavit. Houkal, brzdil, ale marně.

Psycholog a zakladatel Linky bezpečí Rostislav Nesnídal nabízí vysvětlení, proč si pro svou smrt vybrala trať u Mlékojed další dívka: o místě i tragédii se hodně mluvilo a dívka se tak mohla inspirovat. „Mladí ve věku šestnáct devatenáct let podléhají emocím. Je to ode zdi ke zdi, chvíli pláčou, chvíli se smějí. Když zralý člověk udělá botu, chce ji napravit. V šestnácti cítí, že ho ta bota natolik přitlačila, že nevidí jiné východisko. Řekne si, že jim ukáže, že ukáže sobě, a ač se to může zdát podivné, na důsledky nehledí. Ví, že jít proti vlaku znamená jistou smrt, ale on to tak neřeší,“popisuje Nesnídal.

Další mrtvý, muž, jehož totožnost prozatím policie přesně nezná, zemřel o pár metrů dál před několika dny. V osm hodin večer. V jeho případě si zatím kriminalis­té nejsou jisti, zda se jednalo o sebevraždu, nebo nešťastnou náhodu, kdy koleje přecházel. Právě to, že úsek je rovný, svádí lidi i motoristy k tomu, že zde riskují. Například včera přes železniční přejezd, na němž svítila červená světla, přejel muž na babetě.

Trať sebevrahů

Tady se to stalo

 ??  ?? Pomníček se svíčkami a nápisy v místě, kde v dubnu zemřely dvě šestnáctil­eté dívky. Foto: Petr Topič, MAFRA
Pomníček se svíčkami a nápisy v místě, kde v dubnu zemřely dvě šestnáctil­eté dívky. Foto: Petr Topič, MAFRA
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia