MF DNES

EuroBasket Women 2017

-

v Adaně, více než milionovém městě na jihovýchod­ě Turecka kousek od syrských hranic.

Do národního týmu jste se vrátila na podzim, kvůli přípravným zápasům. Předpoklád­ám, že už tehdy bylo ve hře mistrovstv­í Evropy, které se hraje v Česku.

Byla to dost velká motivace. Už teď soustředěn­í probíhají tady v blízkosti mého domova a hlavně pak budeme hrát základní skupinu v Hradci. Je to skoro doma, kousek od Pardubic, bude se moci přijet podívat rodina, kamarádi.

Prý jsou vaše zápasy už skoro vyprodané, co tomu říkáte?

Vidíte, to ani nevím, tím lépe. Je to dobrá zpráva.

Jste v letošním výběru jedinou hráčkou, která pamatuje zlato z evropského šampionátu v roce 2005. Vzpomenete si občas?

Na to se nedá zapomenout, navíc jsem si teď v Turecku párkrát zahrála tam, kde jsme titul získali, i když Hraje se od 16. do 25. června v Praze a Hradci Králové. Češky se v základní skupině utkají se Španělskem, Ukrajinou a Maďarskem. Celé play-off se odehraje v pražské O2 areně. Vstupenky lze zakoupit na www.ticketport­al.cz.

letos se to nepovedlo. Ale když jsem tam měla možnost hrát, vzpomínky se vracely, byl to zážitek.

Mohla jste si to pravidelně připomínat poslední čtyři roky, po které jste hrála v tureckých klubech. Co vám ty čtyři roky daly?

Hlavně jsem si to tam užila. Jistě bych se tam nevracela, kdyby se mi tam nelíbilo. První tři roky, kdy jsem působila v Istanbulu, jsem navíc mohla hrát evropské poháry. K tomu jsem měla možnost poznat novou zemi, novou kulturu.

Byl to tedy druhý domov?

To

bych

neřekla, doma

tam

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia