MF DNES

Rusové byli hratelní, tvrdil Jandač

Žádný kluk z Evropy nás nezklamal, řekl trenér

-

Jaroslav Tomas reportér MF DNES v Paříži

yl zklamaný, ale nikoliv naštvaný. Spíš smířený s realitou, která říká, že Česko čeká na mistrovstv­í světa už pět let na medaili. „Nemůžeme říkat, že je to náhoda,“tvrdil trenér hokejové reprezenta­ce Josef Jandač po čtvrtfinál­ové prohře 0:3 s Ruskem.

Co se tedy mělo ve čtvrtfinál­e udělat jinak?

Dát první gól šance na to byly. Měli jsme oproti ostatním utkáním na turnaji lepší start a momenty, kdy jsme Rusko zatlačili. Bohužel bez gólového efektu. Vždycky nám chyběla přesnost.

Bylo klíčové, že jste dostali druhý gól?

Neřekl bych klíčové, ještě byla spousta času, ale bez vstřelenéh­o gólu prostě nemůžete vyhrát.

Nemrzela vás vyloučení?

To před druhým gólem bylo zvláštní, podle mě to byl od Kuby Jeřábka čistý bodyček. Ale to na věci nic nemění. Hlavní problém byla efektivita střelby. V koncovce jsme nebyli dobří.

Nechyběl vám větší příspěvek od hráčů z NHL?

Je pravda, že nedávali góly, ale v tu chvíli se musí prosadit jiní hráči. Musíme vidět i to, že jsme nesehráli dobře přesilovky. Dali jsme akorát tyčku, víc nic. Moc šancí jsme nevypracov­ali.

Nechyběli lepší parťáci k Jakubovi Voráčkovi, který působil, že je nejlepším hráčem v týmu?

hlavně centry, ale nějaký efekt to nemělo. Hlavně v klíčovém utkání.

Měl tým na víc?

Nechci mluvit o tom, jestli měl na víc. Mrzí mě, že jsme vypadli.

Co řeknete o Tomáši Plekancovi, který na turnaji nezískal ani bod? On sám naznačoval, že to bylo jeho poslední mistrovstv­í.

Nemůžu mluvit za něj, protože je teď zklamaný stejně jako všichni ostatní. U Tomáše je to o to horší, že to bylo jeho desáté mistrovstv­í světa. Je to hráč, který patří do poctivé generace hráčů, kteří neodmítají pozvánky. Nebyl produktivn­í, tak jsme mu chtěli odlehčit a dali ho níž. Na druhou stranu si plnil defenzivní úkoly, v téhle roli byl výborný. Uvidíme, jestli to bylo jeho poslední mistrovstv­í, ale je to možné.

Příští rok v únoru bude olympiáda bez hráčů z NHL. Přesvědčil vás na mistrovstv­í světa někdo z Evropy, že na ni má?

 ?? Foto: Profimedia.cz ?? Konec ve čtvrtfinál­e Josef Jandač má za sebou první mistrovstv­í světa v roli hlavního kouče hokejové reprezenta­ce, medaili však nepřiveze ani on. Národní tým na ni čeká od roku 2012.
Foto: Profimedia.cz Konec ve čtvrtfinál­e Josef Jandač má za sebou první mistrovstv­í světa v roli hlavního kouče hokejové reprezenta­ce, medaili však nepřiveze ani on. Národní tým na ni čeká od roku 2012.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia