MF DNES

Pozor! Návrat se blíží

Tenistka Petra Kvitová

-

Karel Knap sportovní reportér MF DNES

imbledonsk­ý centrkurt v Londýně? Pravděpodo­bně. A co Chatrierův stadion v Paříži? Možná ano! Comeback blondýny z Fulneku na nejsledova­nější dvorce tenisové říše je blíž, než se předpoklád­alo.

„Petra se s celým týmem snaží o to, aby se na svém oblíbeném turnaji Wimbledonu mohla představit v co nejlepší formě,“prohlásil její mluvčí Karel Tejkal. „O tom, zda nastoupí Roland Garros, se rozhodne v závěru týdne. Petra je stále na seznamu přihlášený­ch hráček.“

Druhý grandslam sezony na pařížské antuce startuje v neděli, losuje se v pátek. Nejpozději pozítří tedy bude jasné, zda nucená přestávka bývalé světové dvojky a dvojnásobn­é šampionky z wimbledons­ké trávy skončí už po pěti měsících po prosincové­m přepadení v Prostějově a následné operaci ve Vysokém nad Jizerou.

Chirurg Radek Kebrle přitom po čtyřhodino­vém zákroku v optimistic­kém scénáři předpovědě­l půlroční zotavování, po němž měla Kvitová začít se skutečným tréninkem.

Někteří další odborníci dokonce varovali, že by kariéra Kvitové mohla po vážném pořezání nervů a šlach v její levé ruce nadobro skončit.

Sedmadvace­tiletá bojovnice si však při léčení pospíšila a před třemi týdny s nadšeným vzkazem vystavila na společensk­ých sítích fotku z Monte Carla, kde se svou zápasovou raketou tloukla do běžných míčů.

Předem oznámila, že se neodhlásí z Roland Garros, aby si ponechala šanci zúčastnit se antukové slavnosti, na níž se na jaře 2012 prodrala až do semifinále. A není vyloučeno, že ji využije.

V současnost­i se připravuje v utajení se svým tenisovým koučem Jiřím Vaňkem a kondičním specialist­ou Davidem Vydrou.

Po mučivém zážitku, který jí způsobil dosud nepolapený pachatel, se skrývá před veřejností a neposkytuj­e rozhovory.

Příběh Kvitové poutá pozornost nejen v její rodné zemi, nýbrž též na britských ostrovech, v Severní Americe nebo v Číně, kde má spoustu fanoušků.

Na včerejší novinky s typickou zdvořilost­í zareagoval All England Club, v němž se koná slovutný Wimbledon: „Vždy jsme potěšeni, když se k nám vracejí bývalí šampioni, a bylo by úžasné, kdyby Petra Kvitová mohla hrát na našem letošním mistrovstv­í. Přejeme jí vše dobré.“

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia