MF DNES

Sparta na golfu. Fotbalisté, hokejisté, tenisté

-

Mistrovské golfové hřiště Sand Martin´s Holes v Michalovic­ích u Mladé Boleslavi bude ve středu hostit účastníky sportovně i divácky atraktivní­ho turnaje Sparta Golf Cup 2017.

„Ještě nikdy jsem významnějš­í turnaj nepořádal. Jsou za tím léta sbírání kontaktů a překonání desítek termínů nevyhovují­cích všem osloveným hráčům,“řekl promotér turnaje Lukáš Chmelař z Golf Club Mladá Boleslav.

V posledním letošním májovém dnu se při golfovém klání střetnou tři týmy sportovců reprezentu­jících v minulosti i současnost­i slavný pražský sportovní klub. V patřičně vyhecované atmosféře, kdo lépe ovládá golf, se střetnou dvanáctičl­enné týmy fotbalistů, hokejistů a tenistů Sparty.

„Účast přislíbili například Jozef Chovanec, Horst Siegl, Jiří Jarošík, Tomáš Ujfaluši, Jiří Hrdina, otec a syn Tomášové Netíkové, Petr Pála, Cyril Suk, Petr Luxa či Robin Vik,“vyjmenoval Chmelař.

Kapitáni tří týmů, fotbalista Horst Siegl, hokejista Jiří Hrdina a tenista Petr Luxa, budou účastníky klání vítat od osmé hodiny ranní v klubovně mladoboles­lavského golfu. Po nezbytné registraci a posilnění začnou sparťanské hvězdy s golfovou hrou v 10 hodin cannon startem.

Po předpoklád­aném ukončení golfového turnaje kolem třetí hodiny odpolední a následném zpracování výsledků dojde na vyhlášení nejlepších jedinců a samozřejmě i kolektivu v 16 hodin.

Pro golfovou i negolfovou veřejnost bude turnaj Sparta Golf Cup 2017 příležitos­tí spatřit fotbalové, hokejové i tenisové legendy při oblíbené a čím dál populárněj­ší sportovní aktivitě.

„Diváci mají vstup zdarma, ovšem pořadatelé nekompromi­sně vyžadují, aby setrvávali jen ve vyhrazenýc­h prostorech a dbali golfových etických zvyklostí i bezpečnost­ních opatření,“upozornil Lukáš Chmelař.

Bývalí vrcholoví sportovci jsou v mnoha případech vyhlášeným­i golfisty. Loni se dokonce hrálo i golfové derby Sparta–Slavia. (gej)

 ?? Foto: Golf Alfrédov ?? Fotbalista na greenu Takhle válí s golfovou holí bývalý sparťan Julius Bielik.
Foto: Golf Alfrédov Fotbalista na greenu Takhle válí s golfovou holí bývalý sparťan Julius Bielik.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia