MF DNES

Z

-

ahořklý? Kyselý? Naštvaný? Žádný takový přívlastek k 33letému obránci nepasuje, i když po zimním příchodu Michaela Lüftnera vypadl ze základní sestavy. S nadhledem bere i označení „nehrající kapitán“, které mu vymysleli spoluhráči.

„Proč bych se kvůli tomu měl urážet? Jsem takový fotbalový Petr Pála. Tak to teď prostě je,“říká Bílek před zítřejším vyvrcholen­ím ligy. Poslední kolo rozhodne o titulu. Pokud Slavia zvládne zápas proti Brnu, získá titul.

Chtěl bych hrát, ale koukám na to reálně. Jsou tady kluci, kteří mají větší potenciál a můžou hrát za Slavii dalších pět nebo šest let.

Cítíte kolem sebe, že se blíží něco velkého?

Je to znát. Většina kluků ve Slavii žádný velký úspěch ještě nezažila, takže o to větší nervozitu teď zažívají. Všichni cítíme, že šance je veliká. Chybí nám kousíček a byli bychom hloupí, kdybychom to nedotáhli.

Jak se nervozita projevuje?

Ten tlak je ohromný. Hrajeme o titul, Ligu mistrů... Jsme pod tlakem ze strany fanoušků, médií i fotbalové veřejnosti. V určitých fázích zápasu je ta tíha znát. Někdy kopnete míč radši na tribunu, než abyste zkusili kličku.

Každý počítá s tím, že v sobotu Brno porazíte. Není to zrádné?

Je to past. Ano, každý čeká, že vyhrajeme. Ale Brno přijede uvolněné, ti kluci se budou chtít ukázat a nebudou pod tlakem. Potřebujem­e vstřelit rychlý gól, abychom se uklidnili. Čím déle bude stav nula nula, tím to bude nervóznějš­í.

Slavit jste mohli už v sobotu, kdyby Plzeň právě proti Brnu nedala v nastavení gól a nevyhrála

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia