MF DNES

Sparťan Čermák pil, boural a přijde o Euro. I o přestup?

- David Čermák fotbalový reportér MF DNES

Už si mohl malovat, jak s kapitánsko­u páskou na rukávu povede reprezenta­ci do bojů na fotbalovém Euru jednadvací­tek.

Teď Aleš Čermák, záložník Sparty, musí tuhle představu z hlavy vymazat: v neděli ráno skončil se třemi zlomenými žebry v nemocnici a tuší, že šampionát nestihne.

Večer po utkání na Slovácku udělal obrovský průšvih, který mu může pokazit nejen léto, ale i celou kariéru.

S alkoholem v krvi sedl za volant Octavie RS a na silnici u Horoměřic, kousek za Prahou, nezvládl řízení. Prorazil svodidla, zastavil se až o strom. Z auta, které skončilo v plamenech, ho podle některých zpráv na poslední chvíli vytáhli policisté.

„Aleš je při vědomí a mimo ohrožení života. Vzhledem k tomu, že jsou v plánu další lékařské úkony a vyšetření, nemůžeme zatím jeho stav blíž komentovat,“vzkázal Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která hráče zastupuje.

Při pohledu na fotky ohořelého vraku mrazí: ukazují, že pro dvaadvacet­iletého reprezenta­nta mohla nehoda skončit mnohem hůř. Vážné zdravotní následky si snad neponese, zato jiné ano. Údajně nadýchal 1,5 promile, takže kromě Eura se bude muset na čas rozloučit i s řidičským průkazem.

A co s případným přestupem, o kterém se v posledních týdnech spekuloval­o?

Čermák v závěru sezony těžce nesl, že vypadl ze sestavy. Necítil důvěru, nebránil se odchodu. Zájem o něj byl: nabídky na přestup přichystal­y Slavia i Plzeň.

Jenže zrovna tam Sparta šikovného záložníka pustit nechce. Než posílit největší soupeře, raději by ho prodala do zahraničí – z ciziny ale žádné laso nepřilétlo.

I nejistá budoucnost se možná Čermákovi honila hlavou, když v sobotu vyrazil na skleničku. Teď je ale otazníků kolem něj ještě víc.

 ??  ??
 ??  ?? Přijde o Euro Sparťan Čermák nemusí stihnout Euro jedenadvac­ítek, které začíná v půlce června.
Přijde o Euro Sparťan Čermák nemusí stihnout Euro jedenadvac­ítek, které začíná v půlce června.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia